L’Ajuntament de Cornellà obre un centre cívic i una ludoteca al Parc Esportiu del Llobregat  

L’Ajuntament de Cornellà obre un centre cívic i una ludoteca al Parc Esportiu del Llobregat  

- El projecte ha suposat una inversió de 1,2 milions d’euros finançats amb els Fons Estatals i amplia l’oferta d’equipaments i serveis a les famílies dels barris Centre i Riera.

El dissabte, 19 de març es farà una jornada de portes obertes entre les 10 i les 14 hores perquè la ciutadania pugui veure les noves instal·lacions.

L’Ajuntament de Cornellà obre dues noves instal·lacions a la ciutat per donar servei als barris Riera i Centre. Es tracta d’un centre cívic i una ludoteca que s’han instal·lat dins del Parc Esportiu Llobregat, un dels equipaments esportius municipals de referència a la ciutat, dissenyat per l’arquitecte Álvaro Siza.

L’objectiu ha estat optimitzar els serveis municipals a aquesta zona de la ciutat que ha experimentat una important transformació en els darrers anys i dotar-la d’uns equipaments de caràcter social i lúdic. La concepció del projecte ha estat concentrar en un mateix espai diferents serveis municipals per a les famílies, amb opcions de fer esport al Parc Esportiu, poder seguir un curs o taller i que els seus fills o filles puguin participar en activitats organitzades per la ludoteca.

Les noves dependències tenen una superfície global superior als 800 metres quadrats. D’aquests, la meitat són destinats al Centre Cívic on s’han construït diferents sales i dependències per poder desenvolupar cursos, tallers i activitats culturals. L’altra part de la superfície, s’ha destinat a la creació d’una ludoteca. Aquesta disposarà de sales d’actes, de psicomotricitat, sales de jocs i sales per tallers, entre d’altres.

El projecte s’ha executat al llarg de 2010 i ha tingut un pressupost de 1,2 milions d’euros, que han estat finançats a través dels Fons Estatals. El dia 19 de març es farà una jornada de portes obertes perquè la ciutadania pugui veure les noves dependències i obtenir informació de les activitats que s’ofereixen.

L’avinguda del Baix Llobregat és l’adreça on s’han construït aquests dos equipaments. Aquesta és una de les zones de la ciutat que ha experimentat una major transformació als darrers anys. En ella s’ha creat una anella esportiva on es concentren equipaments moderns i polivalents com ara el Parc Esportiu Llobregat, les instal·lacions de la Federació Catalana de Tennis, l’Estadi Municipal d’Atletisme i Rugbi o l’Estadi del RCD Espanyol. És també una zona de referència comercial amb l’obertura l’any 2010 del nou centre comercial Splau.

Prop del 50% dels equipaments de la ciutat són nous o s’han remodelat completament en els darrers anys

Cornellà compta actualment amb un total de 81equipaments municipals, dels quals prop de la meitat són nous o s’han renovat íntegrament en els darrers 6 anys. Entre els de nova creació destaquen: 4 escoles bressol, l’escola Martinet, la remodelació integral de l’escola Alexandre Galí, la Biblioteca Marta Mata, la Residència per a gent gran Teresa Duran, l’ Espai Esportiu del barri de Sant Ildefons, o els citats centre cívic i ludoteca del Parc Esportiu.

Cornellà de Llobregat, 15 de març de 2011

 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar