En funcionament una marquesina de bus amb informació avançada i accessible a discapacitats visuals    

En funcionament una marquesina de bus amb informació avançada i accessible a discapacitats visuals    

- Tots els dispositius de la marquesina es nodreixen íntegrament amb energia solar

Cornellà disposa d’una marquesina d’autobús amb serveis avançats d’informació i accessibilitat, situada a la carretera d’Esplugues (a l’alçada de la plaça de l’Església).

Aquesta marquesina, que ha instal·lat en fase experimental l’Entitat Metropolitana del Transport en col·laboració amb l’Ajuntament de Cornellà, s’abasteix íntegrament d’energia solar per mitjà de plaques solars a la part superior, i disposa d’una pantalla on apareix el temps que falta perquè arribi el proper autobús de cadascuna de les línies de la parada.

A més, recentment, s’ha afegit un sistema d’avís acústic perquè la informació també sigui accessible per a discapacitats visuals: amb el comandament de què disposen per accionar els semàfors, també poden accionar l’altaveu que incorpora la mateixa pantalla.

Es tracta d’una marquesina amb informació accessible de les més tecnològicament avançades de Catalunya, i s’emmarca  en una línia de treball de l’EMT per impulsar nous sistemes sostenibles d’informació a l’usuari, incorporant les darreres tecnologies disponibles per oferir un millor servei de transport públic.

Cornellà de Llobregat, 11 d'abril de 2011

 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00