ARCÁNGEL & DORANTES, PROTAGONISTES DEL 28è FESTIVAL DE ARTE FLAMENCO DE CATALUNYA

ARCÁNGEL & DORANTES, PROTAGONISTES DEL 28è FESTIVAL DE ARTE FLAMENCO DE CATALUNYA

- Dos dels artistes més representatius del flamenc contemporani actuen el dissabte, 21 de maig, a l’Auditori de Cornellà

El cantaor Arcàngel i el pianista Dorantes seran els plats forts del Festival d'Art Flamenc, que se celebra a Cornellà fins al proper 4 de juny, promogut per la Coordinadora d'Entitats Flamenques de Cornellà de Llobregat i l'Ajuntament.

L’actuació estel·lar tindrà lloc  el 21 de maig, a l’Auditori de Cornellà, en una gala que reuneix dos valors destacadíssims del panorama flamenc espanyol. Arcángel, és un cantaor amb una forta personalitat i un dels darrers exponents del flamenc contemporani, que manté en el seu estil un delicat equilibri entre la tradició i la renovació. Per la seva banda, David Peña, “Dorantes”, està destacant mundialment per  la seva qualitat interpretativa del flamenc a través del piano.

En una activitat especial per a aquest Festival, Arcángel oferirà una masterclass a l’Escola de Flamenc Paca García, dedicada als “Fandangos de Huelva” i “El compás de los cantes”.

A més, divendres 27 de maig, se celebrarà una prova selectiva del Concurso Internacional del Cante de les Minas de la Unión i diumenge, 29 de maig, tindrà lloc un festival amb l’actuació de diferents acadèmies de ball de la ciutat.

El 28è. Festival d’Art Flamenc de Catalunya continuarà fins  el dia 4 de juny amb una exposició, el Festival Torre de la Miranda, amb l’actuació de Ricardo Peñuela, Antonio Peña y David Coronel al cante, acompanyats de Juan Antonio Ruiz (Guitarra) i la companyia Flamenco por derecho (ball). La gala “Sin fronteras" del 4 de juny reunirà les actuacions de Rocío Luna i el grup Són de Tacón.

El Festival d’Art Flamenc de Catalunya de Cornellà és un dels més prestigiosos del món del flamenc per ser una mostra multidisciplinària, que al llarg de tota la seva història ha donat cabuda a totes les expressions, disciplines, manifestacions i estètiques de l’Art Flamenc, respectuós i defensor tant de les formes més clàssiques com les més avantguardistes i innovadores.

Programació i més informació:
http://www.cornella.cat/ca/FestivalDArtFlamencDeCatalunya.asp

 

Cornellà de Llobregat, 19 de maig de 2011

 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00