L’AJUNTAMENT DEMANA A LA GENERALITAT QUE ASSUMEIXI ELS COMPROMISOS ADQUIRITS AMB LA CIUTAT EN MATÈRIA SANITÀRIA I EDUCATIVA   

L’AJUNTAMENT DEMANA A LA GENERALITAT QUE ASSUMEIXI ELS COMPROMISOS ADQUIRITS AMB LA CIUTAT EN MATÈRIA SANITÀRIA I EDUCATIVA
   

- El consistori ha aprovat dues declaracions públiques: una en defensa del sistema públic de salut a Cornellà i un altra, demanant les inversions necessàries a l’institut Joan Miró.

- Els signants insten a què es garanteixin a la ciutat serveis i equipaments aconseguits amb molt esforç, tenint en compte els criteris, les prioritats i necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Cornellà.

Al ple de juliol de 2011, l’Ajuntament de Cornellà ha aprovat dues declaracions institucionals. La primera fa al·lusió al pla de mesures i retallades presentat per l’actual Govern de la Generalitat sobre la sostenibilitat del sistema sanitari públic, que ha rebut el suport del PSC, PP i ICV-EUiA, amb l’abstenció de CiU; mentre que la segona, referent a la remodelació de l’Institut Joan Miró, ha estat aprovada per unanimitat.

L’Ajuntament ha realitzat aquestes declaracions amb l’objectiu de defensar els drets dels ciutadans i ciutadanes de Cornellà i demanar responsabilitat al govern autonòmic respecte dels compromisos adquirits a la nostra ciutat.

En l’àmbit de salut,  l’Ajuntament demana que es compleixin de forma estricta els compromisos adquirits en el Pacte per la Salut signat per totes dues administracions per al període 2008-2013 i que contemplava la millora d’equipaments i serveis sanitaris amb un total de divuit actuacions previstes per a aquest període. En aquest sentit, l’Ajuntament considera inadmissible que les retallades anunciades hagin posat en perill l’atenció a les persones i drets aconseguits amb molt esforç als darrers anys.

Entre les mesures que la Generalitat vol adoptar destaca el tancament del servei de pediatria al barri d’Almeda, un servei que funciona des de l’any 1993 i que dóna cobertura actualment a una població infantil de més de 1.200 nens i i nenes. En la declaració, l’Ajuntament exigeix a la Conselleria de Sanitat que reconsideri la proposta, ja que el barri ha crescut en població infantil un 40% en els darrers anys i és un servei bàsic necessari i prioritari.

Així mateix, el consistori declara que recolzarà totes iniciatives i reivindicacions que en aquest sentit porti a terme la Federació d’Associacions de Veïns de Cornellà.

Tot i aixó, els signants ofereixen el seu suport a contribuir a l’esforç per racionalitzar el sistema de salut pública, però es mostren inflexibles en la supressió de serveis que consideren fonamentals per a la ciutadania.

El Joan Miró necessita que es facin les reformes anunciades fa prop de dos anys

Al mateix Ple, també es va presentar una declaració institucional referent a les inversions necessàries  a l’Institut Joan Miró de Cornellà i que el departament d’Ensenyament té interrompudes de forma indefinida des de fa prop de dos anys, la qual cosa està posant en perill la qualitat educativa del centre.

La declaració ha estat aprovada per tots els grups representats al ple municipal: PSC, PP, ICV-EUiA i CiU.

L’Ajuntament descriu en la declaració que a l’abril de 2009, l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament van signar un Pacte per l’Educació, assumint un alt grau de corresponsabilitat.

La declaració demana a la Conselleria complir el seu compromís i executar el projecte de remodelació, i expressa el seu suport als membres de la comunitat educativa del centre en aquesta mateixa reivindicació.

Al Pacte per l’Educació s’incloïen mesures que avui dia ja són una realitat, però resta pendent l’actuació de reforma important al centre del Joan Miró que dificulta el funcionament normal de les activitats lectives i que des de fa gairebé dos anys estan aturades i sense cap resposta per part de la conselleria.

Cornellà de Llobregat, 29 de juliol de 2011

 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar