ONZE EXPOSICIONS I ALTRES ACTIVITATS OMPLEN CORNELLÀ DE CÒMICS   

ONZE EXPOSICIONS I ALTRES ACTIVITATS OMPLEN CORNELLÀ DE CÒMICS
   

• Cornellà celebra la 27ª edició de la Mostra del Còmic amb activitats a sales, instituts i altres espais ciutadans

•  El Castell de Cornellà estrena demà divendres l’exposició dels treballs guanyadors del concurs de còmics d’aquest any

La Mostra del Còmic de Cornellà reuneix durant els mesos d’octubre i novembre fins a onze exposicions, a més de moltes altres activitats relacionades amb el món de la historieta: contacontes, projeccions, trobades amb dibuixants professionals, etc.

Es tracta de la 27a edició del certamen, que compta com a acte principal l’exposició que del 4 al 27 de novembre reuneix al Castell els millors treballs presentats al Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà. L’exposició s’inaugura demà divendres a les 20 hores. També hi ha exposicions dedicades als invents del TBO, a Ot el Bruixot o a les caricatures de Vizcarra, entre d’altres.

David Garrido, de Jerez de la Frontera, ha guanyat el premi principal del concurs en la categoria sènior, i el dibuixant Maikel, el premi Ivà al millor historietista professional, que s’atorga per votació popular.  En aquesta edició del concurs han participat 53 dibuixants en la categoria sènior (adreçada a joves entre 16 i 30 anys) i 13 en la categoria júnior. S’han presentat sis obres en la categoria d’animació i quatre en la de tira política. A més d’autors de Cornellà i de la resta de Catalunya, hi prenen part nombrosos participants de la resta d’Espanya i fins i tot de Mèxic.

A més, també s'ha anunciat que Miguel Ángel García, Maikel, ha rebut el  reconeixement popular del 18è premi Ivà al millor historietista professional. El premi es concedeix amb les votacions d'aficionats i participants del concurs, i aquest any ha recaigut en aquest prestigiós dibuixant de Cornellà.

Maikel publica els seus primers dibuixos als 16 anys i des de llavors ha col•laborat en diversos periòdics i revistes. Entre altres: Primeras Noticias, El Papus, Diari Sport, Edicions B, El Jueves, Puta Mili, Mister K, El Periódico de Catalunya i el diari El Mundo, a més d’haver publicat 12 llibres.

La Mostra de Còmic significa per a la nostra ciutat la dedicació de tot un mes a gaudir del divers món del còmic, amb l'organització d'una programació que arribi a tothom, petits i grans, ja que, encara que el concurs estigui dirigit al jovent, la Mostra vol arribar a tota la ciutat per tal de donar a conèixer el divers i apassionant món del còmic.

Més informació:
Programació
Guanyadors del concurs
Blog dels còmics


Cornellà de Llobregat, 3 de novembre de 2011

 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar