L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ LAMENTA LA MORT D’UNA NENA  A L’INCENDI D’AQUEST MATÍ AL CARRER AVET    

L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ LAMENTA LA MORT D’UNA NENA  A L’INCENDI D’AQUEST MATÍ AL CARRER AVET
   

• Una nena de 7 anys ha mort i una desena de persones han resultat afectades a l’incendi que tingut lloc avui a les 5 de la matinada en  el pis 1er. 4ª d’un edifici del carrer Avet, nº2 del barri de Sant Ildefons a Cornellà

L’Ajuntament de Cornellà lamenta la mort de la nena i l’alcalde, Antonio Balmón, en declaracions al lloc dels fets ha manifestat el seu condol per la pèrdua: “Lamentem profundament la tràgica mort d’aquesta nena i els serveis municipals estan al costat de les famílies afectades”. L’alcalde ha concretat que “es tracta d’una família formada pels pares i cinc fills en una situació econòmica difícil que rep ajudes del PIRMI de la Generalitat”.
En aquests moments, desprès de l’actuació del SEM i els bombers, els tècnics municipals han valorat que l’estructura de l’immoble es troba en bon estat i la brigada municipal ja ha fet les primeres actuacions per facilitar l’accés als habitatges el més aviat possible.

La relació de persones afectades per l’incendi són:
La família que ocupava el pis afectat pel foc, formada per 7 persones:  
la nena de 7 anys, Siham I. que ha perdut la vida; el pare M’hamed I., els fills Mhohamed I. i Ayoub I. (nascuts als anys 1997 i 2010 respectivament) traslladats a l’Hospital del Vall d’Hebron amb ferides greus per cremades, encara que, segons fons dels serveis de l’hospital, la seva vida no corre perill. La resta d’integrants de la família: la mare, Ahra B. i els seus altres dos fills, Ikram I. i Hassan I.( nascuts als anys 2008 i 2000 respectivament) han resultat il•lesos i allotjats a la vivenda propera d’uns familiars.

D’altra banda, un total de 4 persones més dels pisos, 2º 4ª i 2ª lª han estat traslladades a l’hospital Moisès Broggi; 3 persones més, de les vivendes corresponents al 4º 1ª i 5º 2ª els han desplaçat a l’Hospital de Bellvitge i una nena de tres anys Flavia M.C. ha estat atesa a l’Hospital Sant Joan de Deu, tots ells afectats per inhalació de fum.

A hores d’ara es desconeixen les causes del foc que ha cremat el pis de la primera planta i que també ha afectat per fum i per alta temperatura a la resta de l’immoble, un bloc de cinc plantes amb quatres pisos per planta. En una primera inspecció els tècnics ha determinat que l’incendi ha cremat la totalitat del pis i ha causat desperfectes a tots els elements de l’habitatge (portes, bastiments, finestres, instal•lacions, parets i sostres) però especialment ha incidit en el sostre de l’habitació del fons del pis, d’on s’han desprès part dels revoltons de formigó de l’entrebigat del sostre.

Inicialment no s’ha apreciat visualment afectacions a les biguetes de formigó dels sostres ni als elements estructurals i actualment s’estan realitzat treballs de neteja i desenrunament i les famílies afectades podran accedir de forma progressiva als seus habitatges.

Segons han informat els Bombers han rebut un avís sobre les 5,09 hores i han desplaçat un total de nou dotacions al carrer Avet on també han actuat vuit dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Cornellà de Llobregat, 7 de febrer de 2012

 

 

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00