Per primera vegada dues noies guanyen el concurs de còmics "Ciutat de Cornellà"

Per primera vegada dues noies guanyen el concurs de còmics "Ciutat de Cornellà"

El total de participants ha estat de 78 procedents de diferents comunitats autònomes i d’altres països

Alicia Grande Bayona, de 25 anys i veïna de Barcelona, ha estat la guanyadora del primer premi del Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà, un dels més prestigiosos del sector i que arriba enguany a la vint-i-vuitena edició. La historieta “Caminant” ha estat valorada pel guió d’aquesta jove no professional i per la qualitat de les imatges. El jurat ha hagut de decidir-se entre 78 treballs de joves de tota Espanya i també d’altres països (45 nois i 33 noies). En la categoria júnior, també ha estat una noia la guanyadora: Paula Carbó, de 15 anys, amb el seu treball “Aiguaneu”.

El premi a la millor historieta d’humor ha estat per Ariadna Reyes, de 25 anys, de la localitat de Rubí, amb la seva proposta titulada “Mejor no preguntes”. Cal destacar que per primer cop, des de que es fa el concurs, 7 dels 11 premis donats han estat per a dones.

D’altra banda, el Premi al millor guió ha estat per Alejandro González-Moralejo, de 26 anys, de Barcelona per la historieta “Jubilado atrincherado”.  El Premi a la millor historieta en català ha estat obra de dos autors: Pau Ferrando i Gala Pont amb el còmic “Em van explicar que…”.

El premi al millor autor local ha estat per Laura García, de 29 anys, amb una proposta titulada “La siesta afgana”. Finalment, el premi d’animació i còmic i el premi a la tira política han estat per Jesús Sanz Bravo, de Madrid i per Tomeu Riera Mengual, respectivament. Aquest últim amb una tira sota el títol “Maneres de sortir de la crisis”.

El Jurat ha fet menció especial a les obres de Irati Fernández per “Enmascarado”, Conxita Herrero per “Hortalisses que provoquen el plor”; i a Wahab Zeglache, per “Los sueños se hacen realidad”.

Premi Ivà per al dibuixant Kim

El Jurat del concurs ha decidit atorgar a Joaquim Aubert Puigarnau, més conegut com Kim, el 19è. Premi Ivà al millor historietista Professional. Al 1977 va iniciar la seva col•laboració amb la revista El Jueves, publicació de la que va ser membre fundador. Va crear una sèrie per aquesta revista titulada “Martínez el Facha”, que ha sortit de forma ininterrompuda a la revista fins a l’actualitat. Ha estat guardonat amb diferents premis al llarg de la seva carrera, com el Gran premi del Saló del Còmic de Barcelona (1995), el premi internacional d’Humor Gat Perich (2007) i el Premi Nacional del Còmic d’Espanya (2010).

Cornellà de Llobregat, 23 de juliol de 2012

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00