Universitat d’Estiu de les Dones: cinc anys reivindicant la igualtat de gènere

Universitat d’Estiu de les Dones: cinc anys reivindicant la igualtat de gènere

L’Ajuntament de Cornellà i la Universitat de Barcelona ofereixen els cursos en el marc de ‘Els Juliols’, els cursos d’estiu de la UB

L’escriptora Sarah Lark, participarà en una taula rodona sobre les dones i l’art, el 13 de juliol

Entre el 9 i el 13 de juliol, torna a Cornellà la Universitat d’Estiu de les Dones (UED) per oferir una formació de qualitat i exclusiva en matèria de gènere. Aquest any s’arriba a la cinquena edició d’aquesta iniciativa organitzada per la Universitat de Barcelona i el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de Cornellà. Fins el moment prop de 500 persones han participat en les diferents edicions i es consolida com a una de les ofertes més significatives en aquest àmbit.

El pla formatiu s’estructurarà entorn a quatre grans temes, pels quals comptaran amb la participació de prop d’una quarantena de docents procedents de diferents universitats espanyoles i altres professionals de diferents sectors. Els cursos es fan al matí i s’estructuren en ponències, més taules rodones transversals i comuns a totes les àrees, que aquest anys es centren en: “les dones i els cossos de seguretat” i “l’art i les dones”.

Els 4 grans blocs seran: la auto representació de la dona als mitjans de comunicació: xarxes socials, tv i cinema, coordinat per Lucrezia Crescenzi,  els reptes de futur des de la perspectiva de gènere, sota la coordinació de Virgínia Ferrer; la dona a les cultures mediterrànies: del mite de l’amazona al blogger, coordinat per Mª Àngels Roque, i els estereotips i les noves perspectives de la dona al món àrab i oriental, sota la cordinació de Cèlia Romea i Castro.

L’acte d’inauguració de la V Universitat d’Estiu de les Dones tindrà lloc el 9 de juliol, a partir de les 11 hores, al Citilab. Hi seran presents diferents representants institucionals com ara: Mercè Conesa, vicepresidenta i diputada de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona; Montserrat Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, entre d’altres.

La Universitat d'estiu de les Dones (UED) és un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Cornellà a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) i la Universitat de Barcelona (UB), que forma part de l’oferta formativa d’Els Juliols, els cursos d’estiu de la UB.

La V Universitat d’Estiu de les Dones és oberta a tothom, a persones que vulguin complementar els seus estudis o, senzillament, enriquir el currículum personal. Per poder-hi participar no es requereix cap requisit especial, més enllà de la curiositat i les ganes d’aprendre i de prendre part en aquesta activitat.

Altres informacions

Sobre la programació, horaris, matrícula i activitats complementàries:
http://www.ub.edu/estiudones/
Universitat de Barcelona: 93-402 02 02
http://www.cornella.cat/ca/UniversitatEstiuDona.asp
Centre d'Informació i Recursos per a les Dones: 93-474 28 41
Sobre la situació i accés al Citilab Cornellà:
http://www.citilab.eu/

Cornellà de Llobregat, 5 de juliol de 2012

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

Tornar