Clara López i Paula Rodríguez guanyen l'edició 2022 de ‘La Veu de Cornellà’

16 de maig de 2022

El diumenge 15 de maig ha tingut lloc a L'Auditori de Cornellà la final del concurs vocal per a solistes 'La Veu de Cornellà'. Les guanyadores d'aquesta edició han estat Paula Rodríguez (categoria Adults) i Clara López (categoria Joves), que s'emporten un premi de 500 € cadascuna. Fins a catorze cantants participaven a la final, set per cada categoria, després de superar dues fases per seleccionar els millors intèrprets d'entre les 50 persones inscrites en aquesta edició.

 

Relació de premiats:

Categoria Joves

Primer premi per a Clara López, dotat amb 500 €

Segon premi per a Ángela Prieto, dotat amb 250 €

Tercer premi per a Emma García, dotat amb 150 €

Categoria Adults

Primer premi per a Paula Rodríguez, dotat amb 500 €

Segon premi per a Ana Deyes, dotat amb 250 €

Tercer premi per a Jordi Flores, dotat amb 150 €

Premi del públic al concursant 'preferit' d'aquesta edició: Jordi Flores

 

La Veu de Cornellà és un concurs vocal adreçat a solistes no professionals, organitzat per l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu de donar suport i visibilitat als cantants de la ciutat que hi vulguin participar, tot fomentant el seu desenvolupament musical, artístic, escènic i personal. No hi ha cap límit d’edat dins les dues categories de concursants (joves i adults), i es pot participar amb qualsevol estil i tessitura vocal.

La primera edició es va celebrar l'any 2019, i els guanyadors van ser Ruth Jové en categoria d'adults i Levi Díaz, en categoria de joves. Aquest darrer després ha aconseguit nous reconeixements com el concurs televisiu 'La Voz Kids', que li va permetre representar a Espanya en la darrera edició del festival EuroJunior.

Cada actuació de la final ha estat valorada per un jurat expert format per diverses persones vinculades al món de la música i a la ciutat de Cornellà: Levi Díaz (cantant i guanyador de la primera edició en categoria Joves), Maria del Mar Humanes (cantant d'òpera i professora de cant), Enric Gavaldà (productor musical i director de corals) i Ariadna Tortosa (concursant d'OT, nascuda a Sant Joan Despí i formada a Cornellà).

Els participants van ser acompanyats per la pianista Noemí Calvet, i la gala l'ha presentat Oscar Larios, pianista, compositor i productor musical cornellanenc que ha pres part activament en l'organització del concurs 'La Veu de Cornellà'.