Ràdio Cornellà celebra 40 anys amb una festa al parc de Can Mercader, diumenge 5 de juny, al matí

30 de maig de 2022
  • Hi haurà actuacions musicals d’artistes i de grups locals, a més de la participació de grans comunicadors i comunicadores que han passat per l’emissora municipal, com Jordi Évole, Marta Romagosa o Quique Tejada

 

Ràdio Cornellà celebra el seu quarantè aniversari amb una festa el diumenge 5 de juny. Al costat del llac del parc de Can Mercader, d’11 a 14 h, es col·locarà un escenari per on passaran artistes i grups emergents de la nostra ciutat i on s’entrevistaran alguns dels professionals de la comunicació consagrats que van començar la seva carrera a l’emissora municipal. Paral·lelament a això, hi haurà activitats infantils al mateix espai del parc per expandir la passió per la ràdio entre els més petits.

La celebració, que també es retransmetrà en directe a través del 104.6 FM, estarà conduïda pels col·laboradors i les col·laboradores actuals de Ràdio Cornellà i, per tant, també serà l’oportunitat de conèixer-los en persona. Des de les 11 del matí, pujaran a l’escenari els artistes i grups joves locals Apollo T & Moed, Paula Rodríguez, La Trinxera, Luxor Grey i Joven Greko. Les actuacions acabaran amb una sessió del DJ Quique Tejada, qui va treballar a Ràdio Cornellà durant els seus inicis. De manera intercalada amb les actuacions musicals, els locutors i les locutores actuals de Ràdio Cornellà entrevistaran els professionals que van treballar a l’emissora i que avui són comunicadors reconeguts, com, per exemple, els periodistes Jordi Évole, Marta Romagosa i Rosa Maria Quitllet; a més de Muntsa Balfegó i Sergi Domene. La voluntat d’aquesta trobada és repassar el passat i present de la ràdio.

  

Renovació del logo

Aprofitant el seu quarantè aniversari, la ràdio de Cornellà també presenta un nou logotip. L’actualització de la imatge manté els seus colors corporatius, que són el taronja i el turquesa, però incorpora el símbol de les ones radiofòniques i la seva adreça web.

 

100 col·laboradors i 30 programes a l’actualitat

La primera emissió documentada de Ràdio Cornellà va ser el 4 de juny de 1982, quan la ràdio estava situada al parc de Can Mercader (per això, la festa del 40è aniversari s’organitza en aquesta zona de la ciutat). L’any 1984, va ser traslladada a la Gavarra, concretament al carrer de Costa Brava, 7 (baixos), ubicació que es manté en l’actualitat.

La participació ciutadana i l’obertura de la ràdio al conjunt de la població han estat els seus grans eixos, però també ha estat un projecte professional i de qualitat, ja que la ràdio ha combinat el vessant més públic, i de servei, amb propostes comercials que han atret més de 500 anunciants.

Ràdio Cornellà, els seus programes i els seus col·laboradors han rebut diversos reconeixements al llarg de la seva història, majoritàriament provinents del món local, però també d’altres àmbits, com ara dos guardons de la Diputació de Barcelona en els premis Rosalia Rovira, als anys 1991 i 1997, i un Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, l’any 2014, en categoria de comunicació de proximitat.

Actualment, Ràdio Cornellà presenta una graella de trenta programes que s’emeten de dilluns a diumenge, amb la participació d’un centenar de col·laboradors i de col·laboradores. La temàtica de la programació és variada, i a banda dels serveis informatius, també hi ha programes esportius, musicals, socials, sobre literatura i poesia, i de cultura popular catalana, andalusa i gallega.