Cornellà celebra la Festa Major, del 3 al 6 de juny, apostant per les activitats presencials i els artistes locals

31 de maig de 2021
  • El programa inclou unes 150 activitats per a tots els públics en espais majoritàriament perimetrats i a l’aire lliure, per gaudir de les festes de forma segura.
  • Unes 25 entitats i més de 55 artistes de la ciutat seran els protagonistes d’un Corpus 2021 molt familiar i proper.

 

Cornellà de Llobregat, tot i les dificultats d’organitzar esdeveniments en aquest context de pandèmia, celebra la seva Festa Major del 3 al 6 de juny, amb una clara aposta per recuperar el màxim possible la presencialitat i posant en valor el talent artístic i professional de la ciutat. La Festa Major pretén ser l’escenari on la ciutadania es retrobi amb seguretat i recuperi la il·lusió pel futur.

Unes 25 entitats, juntament amb l’Ajuntament de Cornellà, han participat en l’elaboració d’un programa amb més de 150 propostes lúdiques, culturals i esportives, per a tots els públics, amb especial atenció als infants i les famílies.  Aquest Corpus 2021 pretén, d’una banda, visibilitzar la tasca de les entitats i associacions municipals, que tornen a reactivar-se després de més d’un any d’activitat gairebé aturada; i de l’altra, mostrar el talent, tant en l’àmbit artístic com empresarial, dels cornellanencs i cornellanenques.

Al voltant de 55 artistes locals seran presents a les festes. Entre d’altres, les cantants Carla Collado i Sara Alva; els músics Residual Gurus, l’Orquestra Màgic, el raper Ruxxo, els DJ Sam Hidd i GenèCuee; els grups de la Societat Coral La Unió i els de La Factoria Musical; les ballarines i els ballarins de les escoles de dansa; els cantaires de les diferents entitats; l’actor Àngel Amazares, els components de MicroCornellateatre, el mag Davig el Magow, etc.

 

Els espais de la Festa

Enguany, a causa de les restriccions sanitàries i per evitar aglomeracions, moltes de les activitats seran en format estàtic i en llocs oberts, amb accés lliure i aforament limitat. S’han prioritzat els espais perimetrats, com ara els patis dels centres educatius i les pistes esportives, i d’altres com el parc de Can Mercader o l’exterior de La Caldereria.

També, hi haurà dinamització a cada barri amb activitats itinerants (músics, xanquers, tricicles, pallassos, i altres) per portar la festa a tots els racons de la ciutat.

 

Més d'un centenar d'activitats

Les activitats de Festa Major ja han començat, tot i que el gruix del programa es concentra des del dijous 3 fins al diumenge 6 de juny. El Pregó serà el dijous 3 de juny en streaming, a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Cornellà, a càrrec d’un grup de veïns i veïnes que explicaran algunes vivències d’aquest darrer any marcat per la pandèmia.

Durant els pròxims dies, hi haurà un bon grapat de propostes familiars (números de circ, taller de jocs, màgia, contacontes…), espectacles musicals (orquestres, DJ, concerts) i teatrals, activitats esportives, gimcanes, caminades, concursos, exposicions, etc.

També tindran lloc algunes de les cites més tradicionals organitzades per les entitats de la ciutat: des de la Trobada de Gegants, el Ball de l’Àliga, els balls regionals, el Toc de Corn, les sardanes, els castells, el Corndefoc (enguany estàtic)… fins a la plantada de dracs i bèsties de foc.

Totes les activitats acabaran a tot estirar a les 22 h, en previsió de les restriccions horàries que hi pugui haver per la pandèmia. De fet, el Castell de Focs s’avança al dissabte 5 de juny, a les 22 h, i es farà el llançament de focs artificials des de diferents indrets de la ciutat, per evitar la concentració de persones.

En aquest sentit, tampoc es faran aquells actes festius més multitudinaris de les darreres edicions, com ara els populars concerts de la plaça de Catalunya, les holi dolly o la Nit de Llums i Selfies. Tot i que, aquestes festes han de servir perquè Cornellà vagi recuperant de mica en mica la normalitat i han de ser una demostració ciutadana de convivència i responsabilitat.

 

Gaudir amb responsabilitat

L’Ajuntament de Cornellà vol demanar a la ciutadania que durant tots els actes programats a la ciutat actuï amb prudència i respecti les normes de seguretat i sanitàries vigent. En el programa s’especifica l’aforament i la forma d’accés per a cada activitat. A més, es recorda el compromís comú per unes festes responsables, igualitàries i lliures de sexisme.

 

El cartell del Corpus

La il·lustradora i dissenyadora cornellanenca Mari Fouz ha fet el cartell del Corpus 2021 amb la idea del retorn d’una festa, a poc a poc, més presencial. L’artista col·labora habitualment al diari Ara i ha treballat per a publicacions internacionals com The L.A. Times, The Washington Post, The Guardian o Le Monde, entre d'altres.

En aquest enllaç us podeu descarregar el programa del CORPUS 2021

Tota l’activitat es podrà seguir a través de les xarxes socials municipals, a Facebook i Instagram: @queferacornella @CulturaCornella

 

Cornellà de Llobregat, 31 de maig de 2021