Declaració institucional de l’Ajuntament de Cornellà amb motiu del 28J, dia per a l’alliberament LGBTI

28 de juny de 2021

Cornellà de Llobregat és una ciutat diversa i compromesa amb els drets de la ciutadania amb més de vint-i-cinc anys impulsant polítiques d’igualtat des de tots els àmbits socials a més de manifestar sempre el seu respecte a la diversitat afectiva i sexual de les persones i ha desenvolupat campanyes informatives a la ciutadania.

Avui, 28 de juny és el Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels anomenats fets de Stonewall –Estats Units–, que van tenir lloc el 28 juny de 1969, fa ja més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI.

Des de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat volem reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI, i atès que encara hi ha focus d’LGTBI-fòbia a casa nostra, fem una crida a les persones afectades a no callar i a utilitzar els canals que tenen al seu abast al nostre municipi i a la comarca, i demanem a tota la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI. Al cap i a la fi, els drets del col·lectiu LGBTI són els drets de tothom, com a Drets Humans que són.

Així doncs, des de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, assumim el compromís de visibilitzar el 28 de juny i mantenir, la resta de l’any, el compromís amb el dret a ser, vestir-se, expressar-se i estimar com cadascú vulgui, amb tots els drets i tot l’orgull, i participar en la campanya “Fem els cims dels Drets LGBTI”, penjant la bandera de l’Arc de Sant Martí, i donant a conèixer a la ciutadania les accions fetes, amb la fita d’assolir els més alts nivells –o cims– dels drets LGBTI.

I per això, donem suport i fem pròpies les reivindicacions que el Consell Nacional LGBTI fa públiques en el seu manifest institucional.

 

  Enllaç a la declaració institucional