Cornellà reivindica els drets de les dones amb una trentena d’activitats i el festival de música per la igualtat

7 de març de 2022
  • La ciutat commemora el 8 de març amb un mes ple d’activitats, amb la voluntat de visibilitzar les desigualtats laborals i socials que viuen les dones a tot el món
  • El 12 de març tindrà lloc una nova edició del Festival de Música per la Igualtat a Cornellà, una jornada lúdica i feminista que convida a la participació ciutadana

 

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, el Consell Municipal de les Dones i l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, juntament amb l'associacionisme i les entitats de dones, organitzen activitats per sensibilitzar la població sobre la igualtat de gènere i els drets de les dones. Enguany, a diferència dels darrers dos anys, totes les activitats seran presencials. Entre els actes destacats, hi ha la lectura del manifest reivindicatiu, el 8 de març, a les 12.00 hores, davant de l'Ajuntament, i la celebració del IV Festival de Música per la Igualtat, dissabte 12 de març, a la plaça de Catalunya.

Al llarg de tot el mes se succeiran al voltant d’una trentena d’activitats vinculades a la commemoració del Dia de la Dona, entre aquestes: un acte d'agraïment a totes les dones que van mobilitzar-se davant la COVID-19 per confeccionar mascaretes, xerrades, rutes guiades per la història de les dones, documentals, teatre, exposicions, un torneig de futbol femení i la 6a Cursa de la Dona Dream Runners Cornellà, entre d’altres.

 

Reivindicar la igualtat amb música

El Festival de Música per la Igualtat tindrà lloc a la plaça de Catalunya, la tarda del dissabte 12 de març, de 17 a 22 h. Hi haurà actuacions musicals, diversos espais orientats a la igualtat i la diversitat sexual, mostra d’artesania de dones i presentació de la Societat Artesans de Cornellà (SAC). Els Castellers de Cornellà també participen en el Festival amb un pilar i una croquetada popular solidària.

A la part musical, la benvinguda anirà a càrrec del grup de pandereteiras “Rosalieiras” de l’Associació Rosalía de Castro, i, tot seguit, actuarà la Big Band de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas de Cornellà. Al llarg de la tarda, també interpretaran els seus temes les Dones Cantautores de Cornellà (Carla Collado, Sara Alva, Paula Rodríguez i Alexandra Larios), així com el grup de joves de l’Espai Nova de la Factoria Musical de Cornellà, Sara Uribe, i la banda barcelonina Molly Varlet amb 3 cantants i 6 músics sobre l’escenari.

D’aquesta manera, la ciutat ha volgut subratllar el seu compromís amb les reivindicacions, fer evidents les desigualtats laborals i socials que viuen les dones, i continuar avançant en la lluita feminista a la nostra societat. L’Ajuntament de Cornellà és un consistori compromès i sensible amb la igualtat de gènere, amb polítiques transversals i amb iniciatives recolzades pels agents socials i entitats de la ciutat, que treballa per una ciutat inclusiva i igualitària donant impuls a estratègies  vinculades a fomentar la igualtat real de gènere tant a nivell social com d'accés a l'ocupació.

Podeu consultar tota la programació al web www.cornella.cat i a través de les xarxes socials: @igualtatcornella