L’Ajuntament de Cornellà demana al Procicat la revisió de la delimitació territorial de mobilitat comarcal els caps de setmana

El consistori sol·licita que la delimitació territorial en el segon tram d’obertura sigui l’àmbit de l’àrea metropolitana de Barcelona per la seva realitat social i d’interconnectivitat entre les ciutats

L’Ajuntament de Cornellà ha enviat al comitè de direcció del Pla d’Actuació del Procicat, una sol·licitud de revisió i modificació de la delimitació territorial de la mobilitat decretada per als caps de setmana en el segon tram del pla d’obertura. La proposta del consistori cornellanenc planteja l’ampliació de la delimitació a l’àmbit de l’àrea metropolitana de Barcelona, com a espai més real d’interconnectivitat social, econòmica i de relacions personals.

L’Ajuntament de Cornellà considera que els municipis han tingut un paper clau en la gestió de la pandèmia de la Covid-19, col·laborant en la gestió i aplicació de les mesures adoptades per part del Procicat durant tots aquests mesos de pandèmia sanitària. En aquest sentit, i com a parts directament implicades, es considera que els ajuntaments poden plantejar la seva opinió sobre aquells aspectes que al seu entendre haurien de ser objecte de revisió per part del Procicat.

D’altra banda, es considera necessari i es valora positivament el “Pla d’obertura progressiva d’activitats” per la revisió de la intensitat de les mesures adoptades amb motiu de la segona onada de l’epidèmia de la Covid-19 a Catalunya. Cal recordar que, en les mesures restrictives de mobilitat durant el mes de juliol, ja es van tenir en compte les característiques específiques d’aquest territori, aplicant el criteri de regions metropolitanes de salut.

El consistori cornellanenc entén que l’obertura ha de ser ordenada i progressiva si les condicions sanitàries ho aconsellen, però també considera que aquesta premissa no és incompatible amb facilitar un major espai de moviment a la ciutadania, sobretot la que viu amb una elevada densitat de població, i en conseqüència precisa disposar de majors espais de moviment.

 

Cornellà de Llobregat, 24 de novembre de 2020