L'Ajuntament de Cornellà commemora el 25 de novembre amb una campanya virtual de conscienciació sobre els diferents tipus de violència de gènere

La campanya es porta a terme conjuntament amb el Consell Municipal de la Dona i estarà formada per un web i un vídeo de conscienciació que es difondrà a les xarxes socials municipals i @igualtatcornella

L'Ajuntament de Cornellà celebrarà la commemoració del 25 de novembre, Dia Mundial Contra la Violència Masclista, amb una campanya de sensibilització digital que pretén aprofundir i posar més atenció en la detecció, actuació i acompanyament dels diferents tipus de violència. Aquesta campanya, que s'ha acordat conjuntament amb el Consell Municipal de la Dona, té de lema "Cornellà posa la lupa, contra la violència masclista" i posa especial èmfasi en l’adolescència per evitar aquest tipus de conductes entre els i les més joves de la ciutat, actuant contra la ciberviolència, la violència sexual i altres tipus de violència més subtils.

La lluita contra la violència masclista és un dels objectius del govern municipal i, tot i que les restriccions per evitar contagis de coronavirus dificulten enguany la celebració habitual dels actes en commemoració del 25N, des del Consistori s'impulsaran diferents actuacions virtuals per a seguir lluitant en contra del maltractament a les dones. La campanya estarà formada per un web on s’exposaran amb detall els diferents tipus de violència masclista i s’editarà un vídeo de conscienciació que es difondrà a través de les xarxes socials del Consistori i @igualtatcornella.

L'Escola Antoni Gaudí i la Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat de Cornellà (XAJI) també participen en aquesta campanya especial, divulgant les característiques de la violència masclista en els centres d’ensenyament de la ciutat. Cal tenir en compte que la XAJI està formada per un centenar d'estudiants de secundària de tots els centres de la ciutat. Aquest grup de joves col·labora voluntàriament fent d’enllaç entre els seus companys/es i el Centre d’Informació i de Recursos per a les Dones per oferir el màxim de suport en cas de conèixer o estar vivint una situació de violència; sensibilitzant i prevenint la violència masclista. Per aquesta raó, es col·locaran uns tòtems informatius en els instituts de la ciutat, que posteriorment tindran més recorregut en altres dependències municipals.

La commemoració del 25N d’aquest any acabarà amb el concert de Sole Giménez, el 28 de novembre a L’Auditori de Cornellà.

 

L'Ajuntament rep el Distintiu per la Igualtat de Gènere

El conjunt d'iniciatives municipals en contra de la violència masclista han estat la raó per la qual l'Associació FORGENDER SEAL ha atorgat al consistori cornellanenc el Distintiu per la Igualtat de Gènere per haver implementat el sistema de gestió de gènere en les actuacions municipals. Aquesta menció especial també reconeix el treball en xarxa, col·laboratiu i participatiu de la corporació municipal i de les entitats i associacions feministes que formen part del Consell Municipal de la Dona a favor de la igualtat de gènere.

 

Protocol especial d’actuació durant el confinament

El confinament ha estat especialment dur per a les dones que ja vivien una situació d’abús per part de les seves parelles i que s’han vist obligades a conviure les 24 hores del dia durant els 7 dies de la setmana amb el seu maltractador. El Centre d’Informació i de Recursos per a les Dones, conscient d’aquesta realitat, va elaborar un protocol d’actuació en situacions de violència masclista explícitament per la situació de confinament. Aquest protocol va permetre seguir donant suport a les víctimes de manera telefònica i/o telemàtica, gestionant de manera presencial els casos d’emergència. Gràcies a això, entre els mesos de març i juny es van atendre 62 nous casos de violència masclista i també es va donar suport a 25 dones més que van ser ateses pel CIRD per altres temes. De la mateixa manera, es va continuar fent el seguiment de 156 dones que ja havien rebut assistència prèviament per part del CIRD.

 

Cornellà de Llobregat, 20 de novembre de 2020