L’Ajuntament de Cornellà ofereix a la Generalitat espais i personal per poder realitzar tests ràpids d’antígens

L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, posant a la disposició de la Generalitat de Catalunya personal i espais estables i adequats per realitzar tests d’antígens ràpids a la població, en cas que des de Salut s’opti per aquesta via per lluitar contra la pandèmia de la COVID-19.

Recentment s’ha obert la possibilitat de fer a Catalunya aquest tipus de tests ràpids a les farmàcies, com a via per detectar i reduir ràpidament la cadena de contagis. Es tracta d’una estratègia que ja es plantegen també alguns països europeus.

Per tal d’ampliar l’abast de la mesura, l’alcalde, en nom de l’Ajuntament de Cornellà, ofereix aquests espais, així com personal municipal, amb les funcions que sigui necessari determinar: fer la prova, facilitar el resultat i, en cas de donar positiu, informar a les persones de les mesures a prendre, així com traslladar la informació al servei de Salut per al seu control i seguiment. L’objectiu, col·laborar i contribuir amb els recursos de què disposa el consistori a frenar el contagi del coronavirus i doblegar la corba.

L’Ajuntament de Cornellà remarca que sempre ha estat disposat a col·laborar en prendre les mesures necessàries per reduir la pandèmia i les seves greus conseqüències. El mes de juliol, davant un augment notable de casos, ja es va decidir posar a disposició de la Conselleria personal municipal com a ‘rastrejadors’, per controlar la cadena de contagis d’aquelles persones que donessin positiu de COVID-19.

 

Cornellà de Llobregat, 20 de novembre de 2020