L’Ajuntament de Cornellà impulsa la recuperació d’activitats culturals, familiars i esportives als carrers

10 de març de 2022

L’Ajuntament de Cornellà impulsa la recuperació dels carrers de la ciutat com a espai per a celebracions ciutadanes i populars amb diversos programes i activitats de caràcter cultural, esportiu o familiar, des d’aquesta mateixa setmana i especialment durant la primavera.

Algunes d’aquestes activitats es desenvoluparan als carrers tallats amb motiu del programa “Caps de setmana sense cotxes”, que restringeix el pas de vehicles a una vintena de carrers de la ciutat per aprofitar aquests espais en favor del lleure dels vianants i com a mesura de pacificació del trànsit, que es vincula a  l’estratègia municipal Cornellà Natura. Així mateix, s’integren en aquesta programació d’activitats als carrers altres celebracions específiques, com la reestrena de la Ludoteca L’Avet (diumenge, 13 de març), o la Festa del Riu (diumenge 27 de març).

 

Torna a obrir la Ludoteca L’Avet

L'antic quiosc del carrer de l’Avet reprèn la seva activitat com a ludoteca aquest cap de setmana, i per celebrar-ho s'hi organitza una matinal d’activitats esportives i familiars. Serà el diumenge 13 de març, de 10.00 a 14.00 hores, al costat de la ludoteca i als carrers Avet i Avellaner, sota el títol "A l'Avet, tothom hi juga!".

Primer de tot hi haurà una cercavila musical i, després, a partir de les 11.00 hores, hi haurà "jocs gegants" a càrrec del Club Infantil Juvenil Sanfeliu. També s’han programat tallers d’acrobàcies i funambulisme a una minicarpa de circ, i també de parkour per a joves, a càrrec de la companyia Kanaya Circus.

La Ludoteca L’Avet és un antic quiosc de premsa reconvertit com a ludoteca per al lleure dels infants del barri de Sant Ildefons l’any 2019, responent a una proposta ciutadana perquè els quioscos que portessin molt temps sense ús poguessin acollir noves iniciatives. Un altre quiosc, al carrer dels Catalans, es va reconvertir com a punt d’informació sobre reciclatge i medi ambient.

Des d’aquesta setmana, la Ludoteca L’Avet torna a obrir amb caràcter regular, cada divendres de 16.30 a 19.00 hores, i s’encarrega de la seva dinamització el Club Infantil i Juvenil Sanfeliu, amb la supervisió del departament municipal de Polítiques de Família.

Els nens i nenes que s'hi apropen poden gaudir d'una estona per jugar amb bitlles gegants, joc de memòria gegant, joc del paracaigudes... El mes de juny, s’ha previst adequar l’horari d’obertura i endarrerir-lo lleugerament.

 

20 de març, festa a la Miranda

El 20 de març el carrer de la Miranda es tallarà al trànsit entre la plaça de Catalunya i el carrer de Frederic Soler per celebrar una gran matinal de tallers familiars i infantils. Les activitats estan previstes entre les 11.00 i les 13.00 hores i s’integren en un programa d’activitats específiques a grans espais i avingudes de la ciutat, com va ser a l’avinguda de Sant Ildefons el passat mes d’octubre, i com continuarà l’1 de maig a la carretera d’Esplugues.

De fet, Miranda (en un tram més curt que el que s’habilitarà amb motiu d’aquesta festa) és un dels carrers que es tallen cada cap de setmana amb motiu del programa ‘Caps de setmana sense cotxes’. De cara als mesos d’abril, maig i juny, també es reprendran les activitats associades a aquests talls de carrers. La programació inclou activitats de lleure social, cultural i esportiu, sota el lema “Aprofita el carrer i gaudeix”, el diumenge al matí en tres dels carrers, que alternen cada setmana.

Per a més endavant hi ha previstes noves activitats populars i de lleure que tindran com a escenari els carrers o espais públics de la ciutat, com és el cas de la Festa del Riu (el diumenge 27 de març, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua), o també les activitats familiars especials, dirigides als més joves, que s’han programat durant la próxima Setmana Santa, a mitjans d’abril.