Prova pilot per implantar camins escolars segurs a la ciutat

Polítiques de Família

Dijous 31 de març es va celebrar l’acte d’implantació dels “Camins Escolars” del barri de Sant Ildefons, una experiència pilot en la que participen les escoles Sant Ildefons, Torre de la Miranda i Alexandre Galí. El projecte el desenvolupa l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i té com a objectiu promoure, facilitar i garantir la seguretat en el desplaçament de l’alumnat a l’escola quan comencen a anar-hi sols.

El camí escolar ve definit pels recorreguts més utilitzats per l’alumnat en els desplaçaments des de casa cap a l’escola (i a l’inrevés). És el resultat d’un estudi realitzat conjuntament per les direccions, els mestres, l’alumnat, les famílies i l’AMPA de les tres escoles. Aquests “camins escolars segurs” abasten diferents trams de l’Avinguda Sant ldefons, l’Avinguda República Argentina, el Carrer Cirerer, el Carrer Doctor Arús, el Carrer dels Almogàvers i la Plaça Sant Ildefons.

Comerços del barri se sumen a la iniciativa

Els nens i nenes que recorrin els itineraris diàriament podran guiar-se mitjançant unes marques vials al llarg del recorregut i, a més, podran comptar amb el suport de més d’una desena de comerços de la zona que s’han sumat al projecte com a “Espais Amics”, i que s’identifiquen amb un distintiu de color verd i forma triangular adherit als aparadors.