En funcionament una marquesina de bus amb informació avançada i accessible a discapacitats visuals

Cornellà disposa d’una marquesina d’autobús amb serveis avançats d’informació i accessibilitat, situada a la carretera d’Esplugues (a l’alçada de la plaça de l’Església).

Aquesta marquesina, que ha instal·lat en fase experimental l’Entitat Metropolitana del Transport en col·laboració amb l’Ajuntament de Cornellà, s’abasteix íntegrament d’energia solar per mitjà de plaques solars a la part superior, i disposa d’una pantalla on apareix el temps que falta perquè arribi el proper autobús de cadascuna de les línies de la parada.

A més, recentment, s’ha afegit un sistema d’avís acústic perquè la informació també sigui accessible per a discapacitats visuals: amb el comandament de què disposen per accionar els semàfors, també poden accionar l’altaveu que incorpora la mateixa pantalla.

Es tracta d’una marquesina amb informació accessible de les més tecnològicament avançades de Catalunya, i s’emmarca  en una línia de treball de l’EMT per impulsar nous sistemes sostenibles d’informació a l’usuari, incorporant les darreres tecnologies disponibles per oferir un millor servei de transport públic.

Tres autobusos híbrids diesel-elèctrics

En aquesta línia de servei ciutadà, l'entitat del Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha posat en funcionament tres autobusos híbrids diesel-elèctrics, dos a la flota de la línia L46 del servei públic de transport col·lectiu de viatgers entre Sant Just Desvern i Cornellà, i l'altre a la línia L52 entre l'Hospitalet i Sant Feliu.

Aquesta actuació s'emmarca dins el compromís d'oferir un servei de transport públic sostenible i de qualitat, amb l'aposta per les noves tecnologies que ajuden a la minimització de l'impacte ambiental i a la millora de la qualitat de l'aire.