“Vida en tiempo muerto”, una exposició que canvia la percepció del temps en els transports públics


“Vida en tiempo muerto” és una reflexió artística en forma d'intervencions col·lectives que busquen despertar l'emoció. Accions subtils i espontànies que van experimentar sobre la condició i percepció del temps en els transports públics.

Durant una setmana, els transports amb destinació Cornellà de Llobregat van canviar per complet. Es van realitzar intervencions simultànies amb metro, bus i tren i centenars de persones van explicar el que van sentir o van voler saber més en www.vidaentiempomuerto.com. Per una vegada, la destinació de cada dia va ser el propi trajecte.

Marina Rodríguez, responsable del projecte, destaca: “Amb aquesta idea vam voler canviar un espai preconcebut per a l'aïllament i generar-li un altre valor, a més d'atribuir una responsabilitat inesperada a cadascun de nosaltres: la de descobrir en comptes de només mirar.”

L'exposició que acull la Sala d'Art Moritz de Cornellà del 26 d'abril al 10 de juny, mostra com molts passatgers van assumir la responsabilitat de donar vida als seus temps morts i com va influir l'acció en un el seu dia.

Frases escrites en un lloc inesperat o bitllets de viatge que regalaven temps són alguns dels estímuls que incitaven a sortir de la letargia habitual i interactuar amb altres persones durant el viatge en transport públic.

"Vida en tiempo muerto" és una idea de Marina Rodríguez, Max Seminara i Eva Murgui, amb la col·laboració d'altres creadors audiovisuals i subvencionada pel programa Creacció de l'Ajuntament de Cornellà.