'1001 nineka', un projecte solidari convertit en exposició al Castell de Cornellà

Departament de Polítiques de Família

El dijous 14 de febrer, a les 19 hores al Castell, s’inaugura l’exposició 1000 i una Nineka, un projecte solidari a càrrec de Maria Rascón, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Activitat complementària el 21 de febrer

L’exposició es pot visitar fins al 15 de març de 2013 al Castell de Cornellà. A més, compta amb una activitat complementària; el dijous 21 de febrer, a les 19 hores al Castell, s’imparteix una conferència sobre la tasca que per a la recerca sobre el càncer infantil i juvenil realitza l’Obra Social Sant Joan de Déu.

La mostra recull una col·lecció de nines elaborades artesanalment que formen part del projecte solidari “1.000 i una nineka”. Una iniciativa creada per María Rascón, ciutadana de Cornellà de Llobregat, que va iniciar la confecció d’unes nines anomenades “nineka”. A partir d’una experiència personal, es va convertir en un projecte solidari per a recollir fons per a la investigació del càncer infantil i juvenil a benefici de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Un projecte solidari entre les famílies de Cornellà

L’Ajuntament de Cornellà va donar suport a la iniciativa i va fer difusió entre les famílies de la ciutat. Alhora es van realitzar uns tallers per aprendre a fer les ninekes en els quals van participar membres de les AMPA de les escoles Suris, Dolors Almeda, Anselm Clavé i EBM Cel Blau. Aquestes ninekes es van vendre el Dia Internacional de les Famílies i els fons recollits es van destinar a l’Obra Social.

A partir del mes de maig es va iniciar el projecte “1.000 i una nineka”, com a símbol dels més de 1.000 casos de càncer infantil i juvenil que es diagnostiquen a Espanya cada any. Per fer-ho realitat han treballat moltes persones vinculades a les AMPA de les escoles Dolors Almeda, Anselm Clavé, L’Areny, Suris, Sagrada Família, l’AVV  Dolors Almeda i ciutadanes i ciutadans de forma individual.

Projecte '1001 Nineka'
Descarrega el flyer informatiu de l'exposició
Programació d'exposicions al Castell de Cornellà