Cornellà completa el seu mapa d’equipaments amb l’apertura del nou Centre Cultural Sant Ildefons

Cornellà completa el seu mapa d'equipaments amb l'apertura del Centre Cultural Sant Ildefons, un espai dedicat a la promoció de la lectura i al desenvolupament d'activitats ciutadanes de caràcter cultural. El nou centre forma part de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà, integrada per la Biblioteca Central i la Biblioteca Marta Mata, i compta amb un petit auditori amb capacitat per a 220 persones.

Té un caràcter de proximitat i des del barri treballarà com a motor pel foment de la lectura, una de les prioritats culturals de l'Ajuntament.  Accions com l'hora del conte, les tertúlies, els jocs infantils de lectura, els cursos d'informàtica i les exposicions, entre d'altres, converteixen les biblioteques en un servei dinàmic i complet que va més enllà del préstec de llibres. De moment, el 45% de la població del municipi té el carnet de les biblioteques i puntuen el seu servei amb un 8,1.

 

15 grans instal·lacions esportives municipals

Amb aquesta instal·lació a Sant Ildefons, la ciutat disposa de 83 equipaments, dels quals gairebé la meitat són nous (18) o han sigut remodelats en els últims anys (23). Espais culturals, esportius, cívics... que estan concebuts com a eines al servei de la ciutadania i en favor del desenvolupament d'hàbits de vida saludable. Culminen l'adequació de Cornellà al segle XXI i representen un pas més en la seva reconversió.

Amb el Complex Aquàtic Can Mercader, estrenat el gener, Cornellà compta amb 15 grans instal·lacions esportives municipals, entre les quals destaquen l'espai esportiu Sant Ildefons, amb 2.500 usos setmanals i obert tant a particulars com a clubs ara fa dos anys, així com el camp de futbol municipal de Cornellà. Aquest està orientat a atendre a més de 1.000 nens i nenes de la ciutat, des de setembre de 2012.

L'esforç de l'Ajuntament en la promoció de l'esport a totes les franges d'edat, amb equipaments com aquests, moderns i diversificats, i amb programes específics per a diferent col·lectius, ha aconseguit que el 68% de la població cornellanenca practiqui algun tipus d'activitat física. D'ells, prop del 40%, unes 26.000 persones, ho fa de forma organitzada mitjançant alguna de les 60 entitats esportives que hi ha a la ciutat.