La Setmana de la Dignitat ha mobilitzat la ciutadania i prop de 800 persones s'han adherit al Manifest de suport

Cornellà ha tancat la setmana de la dignitat amb un elevat grau de participació ciutadana en les més de 40 iniciatives programades amb la implicació d'entitats, centres educatius, associacions de mares i pares, sectors professionals com les farmàcies, comerços i institucions per mostrar el compromís de fer un front comú per no tirar enrere i mantenir tot allò aconseguit en els darrers anys a Cornellà.

"Planta cara a la pobresa. Cornellà x la Dignitat" ha estat el lema que ha identificat totes les iniciatives. Una d'elles, la recollida d'aliments per a la Botiga Solidària ha aconseguit recaptar 170kg d'aliments i més de 200 euros tan sols en la festa solidària de dissabte a la plaça Catalunya, encara que queden per comptabilitzar les aportacions fetes en els diferents Punts de recollida d'aliments distribuïts a la ciutat. Alhora, prop de 800 persones s'han sumat al manifest per la Dignitat a través de la web municipal i de la recollida de signatatures en diferents punts de la ciutat.

Les Jornades per la Dignitat de Cornellà han volgut conscienciar la població de la necessitat de plantar cara a la situació de precarietat a què ens condueix la crisi actual. Tothom pot participar-hi, ja sigui en una quarantena d'activitats de sensibilització al carrer, com també lliurant aliments al Gran Recapte destinat a la Botiga Solidària.

La decisió de tirar endavant aquesta programació respon a l'impuls de l'Acord Social 2012-2016, signat el maig de l'any passat. A l'Acord Social hi estan representades institucions, la majoria de grups polítics municipals, entitats ciutadanes i agents socials per donar forma a un acord de consens que busca generar noves mesures de lluita contra la crisi basades en el consens i la coresponsabilitat.

Web Cornellà per la dignitat
Manifest per la Dignitat