La biblioteca Marta Mata compleix 5 anys a ple rendiment

Xarxa de Biblioteques de Cornellà

La biblioteca Marta Mata (BMM) està d’aniversari. Compleix cinc anys al servei de la ciutadania de Cornellà, i les seves instal·lacions de 1.400 metres quadrats han rebut més de 400.000 visites fins al juny de 2013. Durant aquest temps ha prestat 212.000 documents i el seu Wi Fi ha sigut utilitzat 24.625 vegades.

La Marta Mata és molt més que una biblioteca, és un centre de saber des d’on es difon el coneixement i es fomenta un oci alternatiu. Visites escolars, exposicions, formació en tecnologies, projecció de pel·lícules, l’Hora del Conte i Contes per a Nadons, activitats per al foment de la lectura… Un total de 55 propostes durant el primer semestre de 2013, que són només un exemple de les iniciatives que ha desenvolupat des de la seva entrada en funcionament. Una tasca que es veu recolzada per l’augment continu del nombre d’usuaris, que, només de gener a juny de 2013, va créixer en 7.000.

Activitats especials:

Del 10 de gener al 7 de febrer: Exposició fotogràfica “La metamorfosis de Insight”, a càrrec del col·lectiu Insight de Cornellà. El projecte parteix de la relectura real del llibre de Kafka. El col·lectiu presenta un conjunt de fotografies d’un viatge a Praga, en 2010, per apropar-se a la figura de l’escriptor i el seu entorn.

Dimecres 15 de gener a les 18 hores: “El segrest de la bibliotecària”, de Margaret Mahy. Conte especial a càrrec de Mon Mas, per a majors de 3 anys. Narra la història d’uns bandolers que decideixen segrestar la bibliotecària del poble, la senyoreta Laburnum, tot esperant que l’Ajuntament els pagui un bon rescat. Mentre es fan les negociacions la bibliotecària comença a llegir-los llibres, amb tant d’encert que els bandolers es converteixen en assidus lectors.

Més informació a la pàgina de la biblioteca Marta Mata