Un torneig de futbol i activitats culturals subratllen el compromís amb les dones treballadores

Departament de Polítiques d'Igualtat

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, Cornellà ha preparat un seguit d’actes i d’activitats per a sensibilitzar la població sobre la igualtat de gènere i els drets de les dones.

Aquest dissabte, 15 de març, la Penya Espanyolista de Cornellà organitza el V Torneig de la Dona, que se celebra al camp municipal de Fontsanta-Fatjó. A les 16 h s'enfronten els equips femenins (juvenil/cadet) del CD Fontsanta i el Santboià, i a les 17 h, es troben el RCD Espanyol i l'Atlètic Vilafranca a la segona semifinal. Tot seguit es juga el partit pel tercer lloc i a les 19 hores, la gran final.

També lligada al Dia de la Dona Treballadora trobarem a partir d'aquest diumenge, 16 de març, l'exposició "Preses de Franco" al Museu Palau Mercader. La mostra és un recull de fotografies, documents i testimonis orals de dones empresonades durant les primeres dècades de la dictadura franquista, amb la voluntat de retre homenatge a la primera generació de preses polítiques del franquisme i de donar a conèixer les històries de moltes dones que, des de la reivindicació política, van obrir una crisi en el model de societat dominant, desafiant tant el feixisme com la societat patriarcal d’arrels seculars. La inauguració és a les 12 hores, i es podrà vistar tots els diumenges i festius fins el 18 de maig.

Durant aquest cap de setmana, a més, es realitzen altres activitats culturals com la representació de la “Farsa de la Cabeza del Dragón” de Ramón del Valle-Inclán, a càrrec del Taller de teatre per a dones del CIRD, o una conferència sobre la figura de l'autora gallega Rosalía de Castro.

V Torneig de Futbol de la Dona
Exposició "Preses de Franco"
Programació d'activitats amb motiu del Dia de la Dona Treballadora
Programació (pdf)
Més informació al Cornellà Informa