Cornellà se suma a la demanda per una renda mínima garantida

Una cinquantena de municipis de Catalunya, la majoria de l’àrea de Barcelona, han subscrit una declaració per demanar una renda mínima garantida per superar la pobresa. L’Ajuntament de Cornellà en compliment dels  compromisos adquirits amb la ciutadania i en defensa dels seus drets i dignitat, s’ha sumat al manifest que insta  al Parlament a tramitar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que defensa el dret de la renda garantida de  ciutadania i demana al Govern de la Generalitat una actitud de major col·laboració amb la proposta de llei.

Amb aquest manifest es vol donar suport a un projecte de llei que desenvoluparia un dret essencial per a tota la ciutadania, garantint els mínims per una vida digna. Els representants municipals alerten que la pobresa s’ha incrementat de manera alarmant als barris més desfavorits, sobretot arran de la crisi, i lamenten que  l’administració de l’Estat i de la Generalitat amb la política de retallades de drets laborals i socials hagin perjudicat especialment a aquests sectors més vulnerables.

La signatura del manifest és una demostració més de la voluntat de l’Ajuntament per impulsar mesures contra la pobresa, amb projectes com han estat la Botiga Solidària, l’Oficina de Mediació Hipotecària, la Setmana de la Dignitat, o els plans d’ocupació, entre d’altres. Aquestes iniciatives s'han emmarcat dins de l'actual Acord Social contra la Crisi, que es va signar el 2012, amb l’objectiu comú de pal·liar els efectes de la crisi econòmica entre els sectors més vulnerables de la ciutadania de Cornellà.

Web de la campanya Renda Garantida Ciutadana