La Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents consolida els seus serveis assistencials a Cornellà

La Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents és una entitat fundada l'any 2005 per l'Ajuntament de Cornellà amb el suport de la Diputació de Barcelona, Creu Roja i l'empresa de participació municipal TECSALSA. Al llarg d'aquests anys s'ha consolidat com a un element clau per impulsar projectes que han permès millorar la qualitat de vida de persones amb situació de dependència i oferir suport als seus familiars. La Residència Teresa Duran (inaugurada l'any 2006) és l'epicentre de totes les activitats i seu d'atenció de tots els programes que la Fundació desenvolupa. Actualment ofereix un total de 134 places residencials i 30 places de centre de dia, concertades amb la Generalitat de Catalunya.

Entre els serveis sociosanitaris oferts per la Fundació destaquen: atenció domiciliària, el programa d'Ajudes Personals, el servei d'atenció Cop de Calor o el projecte Fica't a l'aigua ( per a infants amb necessitats especials), entre d'altres. Actualment la Fundació compta amb un equip de 140 professionals i 25 persones voluntàries.

6.000 comandes lliurades a domicili

El servei d'Ajudes Personals supera, des de 2008 fins l'actualitat, les 6.000 comandes lliurades a domicili a persones grans en situació de dependència. Aquest servei atén a les persones grans amb problemes de mobilitat, facilitant el lliurament a domicili de les compres quotidianes que realitzin als mercats municipals i als comerços associats a l'entitat Cornellà Compra a Casa. El servei és gratuït per a la gent gran i dependent i compta amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà i l'Obra Social de La Caixa.

Programa Cornellà Cuida

Aquest és un programa de suport a familiars de persones dependents mitjançant el qual s’organitzen xerrades informatives amb personal especialitzar perquè les persones cuidadores tinguin informació i assessorament en diferents circumstàncies, tant d’assistència a la persona dependenta com també de suport emocional i psicològic a aquests cuidadors. Les Xerrades són gratuïtes i obertes a tothom.

Fes-te voluntari!

Actualment, la Fundació té oberts diferents projectes assistencials a qualsevol persona que vulgui col·laborar i dedicar una petita part del seu temps a compartir amb les persones grans. Les activitats es fan a la residència Teresa Duran i abasten àrees com: grups de lectura, passejades, jocs de taula i aniversaris, etc. Una de les novetats que es volen iniciar properament és la jardinera i per tenir cura de les plantes i l'hortet de la residència.

Si voleu participar en aquesta o altres activitats podeu contactar amb la Fundació de dilluns a divendres de 8 a 15h al telèfon: 93.375.16.93.

Cicle de conferències i tallers (2016/2017)
Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents

Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa