Lectura del manifest del Dia Internacional contra la violència masclista

Aquest divendres, la ciutadania està convocada a l'acte de lectura del manifest en commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència envers les Dones (25 de novembre), a càrrec dels Castellers de Cornellà i amb la participació d'alumnes de l'escola Gaudí, la coral de dones de Cornellà, la Xarxa Activa de la Joventut per la Igualtat i totes les entitats representades al Consell de la Dona i la Plataforma Ciutadana Contra la Violència Masclista. Cornellà torna a aixecar la veu contra la violència de gènere de forma rotunda amb diferents actes commemoratius portats a terme al llarg de la setmana, amb la intenció de sensibilitzar la població envers aquesta xacra social.

Dissabte, 26 de novembre, es farà un partit de futbol solidari contra la violència masclista (10.00h al camp de futbol de Sant Ildefons). I a nivell comarcal, el diumenge 27 de novembre, tindrà lloc una marxa reivindicativa i de sensibilització dels municipis del Baix Llobregat, IV Marxa "El Baix Llobregat contra la violència masclista", que a Cornellà sortirà de la plaça de l'Església, a les 10h.

Fins l'11 de desembre encara es pot veure una exposició a la biblioteca de Sant Ildefons produïda per la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de les Dones i la UAB sota el títol "Violència masclista en la parella. Desmuntem mites?".

Cornellà, ciutat pionera

Aquestes actuacions s'emmarquen en el treball per la igualtat que la ciutat desenvolupa de manera continuada durant tot l'any, a través del Consell de la Dona i el Centre d'informació i Recursos per a les dones, que va ser un dels primers de la comarca en entrar en funcionament. L'any 1994, es va crear una regidoria i es va constituir el Consell Municipal de la Dona, i l'any 1995 es va crear el CIRD, com un espai d'informació, assessorament, formació i trobada per a les dones de Cornellà, especialment per als grups més vulnerables.

Tot això va donar lloc, a la definició del I Pla d'Igualtat d'Oportunitats l'any 2004, que es va consolidar i millorar en un segon full de ruta per als anys 2010-2015 i que recentment s'ha renovat fins al 2020: III Pla Transversal de Polítiques d'Igualtat 2016-2020.  Fruit d'aquests plans s'han desenvolupat iniciatives per afavorir la igualtat de gènere des d'una perspectiva àmplia i adreçada a tota la població, amb especial incidència entre el col·lectiu juvenil i posant èmfasi en la lluita contra la violència masclista.

Joves i igualtat

Al juny de 2015  va néixer la XAJI Xarxa Activa de Joventut per a la Igualta a Cornellà, una iniciativa conjunta amb la plataforma contra les violències de gènere i les entitats que formen part del programa Trenquem el Silenci. Aquesta Xarxa té com a activitat principal la dinamització d'agents joves, actius i actives contra la violència de gènere. Està composada per grups de joves dels diferents centres d'ensenyament de Cornellà de Llobregat. El col·lectiu de joves és un dels més importants per incidir en la igualtat de gènere i el respecte.

 MANIFEST DIA INTERNACIONAL PER L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES
Departament Municipal de la Dona
Flyer amb informació dels actes commemoratius
Llegir la nota de premsa completa