Continuen les obres de remodelació al parc de la Ribera

El parc de la Ribera s'està remodelant per recuperar-ho per a la ciutadania i donar a aquest espai públic un caràcter més polivalent, amb un parc multifuncional - espais de jocs infantils separats per a nens petits i per més majors, jocs per a la gent gran, zona d'exercicis esportius...
Les obres tenen un pressupost de més de 418.000 euros i es perllongaran durant els propers mesos. Estan incloses dins del projecte ‘Cornellà Natura'.

El projecte s'estructura en dos grans zones d'ús: per una banda els accessos als diferents equipaments i per l'altre el cor del parc com a espai de convivència, atenent a les necessitats dels veïns de la zona. Pel que fa als accessos es definiran 4 nous que recolliran els principals fluxos de l'entorn, s'ampliaran les zones de jocs infantils i s'ubicaran nous equipaments per tal de millora l'oferta. Respecte al cor central, la nova proposta estarà formada per: una gran zona central polivalent, una zona d'exercicis per a esportistes, una de jocs saludables per a gent gran i dues àrees de jocs infantils. Tot estarà ubicat i dissenyat perquè els usuaris es trobin còmodes i tinguin diferents espais d'esbarjo. Aixímateix, es diferenciaran dues zones per a infants, una de 0 a 5 anys i un altra de 6 a 12 anys amb jocs adequats.

Nou arbrat i millora de la zona verda

Per diferenciar els accessos es plantaran quatre noves franges arbustives de diferents espècies que definiran els paisatges del Parc. El projecte contempla la millora dels parterres amb la replantació de gespa, la plantació de més arbres i noves espècies de plantes per donar un aire singular i diferenciada a tota la zona, al voltant dels jocs infantils. La superfície total afectada és d' aproximadament 12.245 metres quadrats. Les obres tindran una durada aproximada de 3-4 mesos i un pressupost de 418.973,75 euros i suposarà un important salt qualitatiu per a la zona.

La remodelació d'aquest espai forma part del projecte Cornellà Natura, que preveu la transformació cap a una ciutat verda des de la voluntat de millorar l'espai públic i la cohesió de la ciutat mitjançant 10 eixos verds al voltant i en l'interior de la ciutat.