Augmenta el 6% el pressupost de Cultura per dinamitzar la ciutat

Departament de Cultura

L'Ajuntament de Cornellà ha augmentat la partida pressupostària destinada a projectes culturals i suport a les entitats un 6% més respecte als comptes de l'any anterior. Dels 79,2 milions d'euros del pressupost municipal de 2017, uns 2,6 milions d'euros serviran per dinamitzar la ciutat en l'àmbit de la cultura i la igualtat. Concretament, s'integren les dotacions de Cultura, Joventut, així com l'Escola de Música i la nova Escola d'Humanitats. D'aquesta manera es reforça el paper de la cultura com a instrument educatiu, d'integració, cohesió i dinamització del municipi.

S'incrementen les dotacions que contribueixen a la promoció de les nostres festes populars més arrelades, com el Corpus o la Nit de Reis, i a reforçar projectes culturals de teatre (com Factoria SI a l'Auditori de Sant Ildefons), però també de patrimoni i de memòria històrica, i especialment projectes de lectura.

La partida pressupostària també servirà per donar suport a les iniciatives de les entitats de la ciutat, per exemple s'ha destinat una dotació especial per al 25 aniversari de la Jordiada que es va celebrar el passat 23 d'abril a al parc de Can Mercader, i s'ha augmentat el lloguer de tarimes per a la realització d'activitats de dinamització.

Suport a noves iniciatives

S'inclouen noves dotacions per a la promoció d'activitats musicals, suport al concurs de teatre amateur, a l'observatori contra l'homofòbia i altres activitats vinculades a la diversitat sexual. Cornellà compta amb una programació cultural consolidada com Cornellà Escena o Cultura en Família, però a més potencia el talent i la creació en les diferents modalitats artístiques (música, dansa, fotografia, pintura, teatre), facilitant els mitjans necessaris per al seu desenvolupament i difusió, no només en els equipaments municipals sinó també en espais oberts al públic. Les creacions de la FAC (Factoria Artística de Cornellà), les exposicions itinerants de Cornellà Espai d'Art o la Jornada de l'Art i la Creativitat celebrada el passat 21 d'abril als carrers Miranda i Ramoneda són un exemple d'això, una manera de mostrar, compartir i experimentar la cultura a la ciutat.

Projectes de foment cultural

La recuperació d'edificis del patrimoni històric per a usos destinats a la ciutadania com és el cas de Can Bagaria, que en el futur acollirà l'Escola Municipal de Música, entre altres equipaments, és també una aposta per la dinamització de la ciutat. Així mateix, es recull en el capítol d'inversions la remodelació de l'edifici de Can Maragall que acollirà properament el Centre d'Interpretació de la Història Local, amb un cost previst de 200.000 euros.

Un altre projecte previst és l'Escola d'Humanitats que s'ubicarà a l'edifici on actualment està l'Escola de Música. Es tracta en definitiva, de generar propostes diferents i innovadores, que puguin atreure públic i  permetin desenvolupar noves manifestacions culturals a la ciutat.

 

Reportatge complet al Cornellà Informa