A l'estiu, Cornellà millora els equipaments

Departament d'Espai Públic

L'Ajuntament de Cornellà aprofita el període estiuenc, ara que molts veïns i veïnes estan de vacances i el curs escolar ha finalitzat, per realitzar obres a la ciutat amb les mínimes molèsties possibles per a la ciutadania.

Can Millars més moderna i accessible
La piscina municipal de Can Millars comença l'1 de juliol les obres per renovar les seves instal·lacions i modernitzar un dels equipaments esportius més antics de la ciutat. Actualment compta amb més de 4.500 usuaris i es fa necessària l'ampliació dels vestuaris per acollir el volum d'abonats, els cursos d'escolars i el Club de Natació. A més, es millorarà la piscina petita i es construirà un nou got d'aigua. D'aquesta manera, Can Millars disposarà d'una piscina gran per a la pràctica de la natació, i dues de petites, per a activitats dirigides com aquagym. També es reformarà la passarel·la on se situa el públic, i, quant a l'exterior, es modificarà l'entrada principal i s'accedirà a l'equipament des de la primera planta, on actualment hi ha la terrassa, de manera que s'eliminaran les escales i s'anivellarà el terreny per crear una plaça enjardinada.

La piscina romandrà tancada des del 30 de juny fins a principis de novembre. Us podeu informar al telèfon 93 474 29 37.

Nou skatepark al carrer Sevilla
Cornellà estrenarà nou skatepark amb estructures per a la pràctica del patinatge, el skateboard i la bicicleta acrobàtica al carrer Sevilla, tocant a la part posterior de l'estació de Renfe. Comptarà amb 600 metres quadrats i diversos elements característics d'aquests equipaments com una duna completa, mitja duna, piràmide gran i petita, etc. La rampa de més altura arribarà als 2,70 metres. El perímetre de la instal·lació estarà tancat i es col·locaran, també, columnes de llum LED i una font. Les obres tenen un cost d'adjudicació de 126.827,36 euros i un termini de tres mesos.

Reforma del col·lector IV
L'Ajuntament ha iniciat les obres de reforma del col·lector IV que discorre al llarg dels carrers del Padre Marchena, Cornellà Modern i de la Travessera, entre carretera d’Esplugues i el carrer de Mossèn Andreu. Es tracta d'un col·lector que serveix de sobreeixidor de la xarxa de clavegueram del carrer Mossèn Andreu, a més de recollir les aigües residuals i pluvials dels carrers Cornellà Modern i de la Travessera. La primera fase contemplada en el capítol d'inversions suposa una despesa de 739.000 euros. Les reparacions consistiran a reforçar l'interior per a la millora de la gestió de les aigües residuals.

Renovem el barri Sant Ildefons
El barri Sant Ildefons ha començat a renovar les seves places i carrers progressivament, ja que és una de les zones de Cornellà amb més densitat de població i superfície. Les brigades exprés actuen fent petites reparacions, pintant mobiliari, millorant baranes, replantant parterres, col·locant noves papereres, etc. i continuaran per tots els barris per intentar mantenir en bones condicions els nostres espais comuns.

Un gimnàs per a l'escola L’Areny
El centre d'educació primària L’Areny començarà a la fi de juny les obres d'ampliació de l'edifici existent amb un nou mòdul, que farà la funció de gimnàs i sala polivalent per potenciar activitats esportives i culturals a l'escola, tal com estava contemplat en el pla d'inversions dels pressupostos del 2017 amb una partida de 650.000 euros. Aquest s'edificarà al pati principal de l'escola (el qual limita amb els habitatges veïns per l'accés del passeig Ferrocarrils Catalans), mantenint la funcionalitat de la pista de bàsquet existent i aprofitant l'espai que no s'usa en l'actualitat.

El nou gimnàs comptarà amb vestuaris per dur a terme les activitats d'educació física de l'escola, permetre la pràctica de mini básquet i ocasionalment acollir la celebració d'actes lúdics i culturals. D'aquesta manera millorarà les condicions de la pràctica esportiva dels alumnes del centre, que fins ara no disposaven d'un pavelló cobert i havien de realitzar aquesta activitat a l'aire lliure o en espais no definits per a tal activitat. Les obres tindran una durada aproximada de set mesos.