Avui i demà Cornellà se solidaritza amb el Gran Recapte d'aliments

Aquests 1 i 2 de desembre, Cornellà se solidaritza amb la campanya celebrada a nivell de tot Catalunya del Gran Recapte d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. La campanya que enguany arriba a la vuitena edició la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.
A Cornellà és la Botiga Solidària qui porta el pes de la campanya i qui ha fet una crida a la solidaritat dels cornellanencs i cornellanenques perquè col·laborin a fer arribar aliments a qui més els necessita.

Com podeu col·laborar?

A la nostra ciutat trobareu una vintena de punts de recollida en mercats, supermercats i grans superfícies, que es complementarà amb les recollides que també es porten a terme a diferents entitats, escoles, associacions de veïns i centres educatius.

Fonamentalment heu de portar aliments nutritius de llarga durada: llet, oli i conserves.

L'objectiu de la campanya és sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania per ajudar a pal·liar la precarietat alimentària. Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya.

Els destinataris finals dels aliments seran les famílies de Cornellà més necessitades. Durant 2016, la Botiga Solidària va lliurar aliments i altres productes de primera necessitat a 940 famílies, més de 2.500 persones.

La col·laboració dels voluntaris és necessària i imprescindible per fer possible la campanya. Si voleu  fes-vos voluntari o necessiteu més informació de com podeu ser solidaris amb els projectes de la Botiga Solidària, us podeu adreçar a la seva seu (Can Bagaria. Ctra. d'Esplugues, 169) o bé a través del web www.granrecapte.com o puntvolisol@gmail.com

L'any passat més d'un centenar de persones de Cornellà van fer de voluntaris, esperem que aquest any puguem superar la xifra.