Avís preventiu per contaminació atmosfèrica per partícules PM10

La Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) ha detectat nivells alts de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a causa de la presència d'una intrusió de pols africana.

La Generalitat de Catalunya va declarar dilluns, i encara es mantindrà uns dies, l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica a l'àrea de Barcelona per alts nivells de PM10, a causa de la intrusió de partícules en suspensió per pols procedent del Sàhara.

La presència de pols del desert en suspensió contribueix novament a nivells elevats de partícules en suspensió (PM10). A mig matí l'estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Qualitat de l'Aire (XVPCA), de la Generalitat, ubicades a l'Eixample i al Poblenou superaven els 50 micrograms per metre cúbic, uns nivells qualificats com a dolents. Aquests valors, mitjanes de les darreres 24 hores, juntament amb la previsió meteorològica desfavorable pel que fa a la dispersió fan preveure la possibilitat que es pugi activar un avís preventiu de contaminació a Barcelona.


Mesures i recomanacions