Cornellà impulsa l’ocupació i l’economia local

Un dels objectius municipals és impulsar l'economia i l'ocupació locals mitjançant iniciatives i ajuts que facilitin el seu desenvolupament. El suport als emprenedors/es mitjançant avantatges fiscals o ajuts, així com formació i assessorament a través del centre d'Empreses són iniciatives de caràcter transversal que es complementen amb altres iniciatives dins l'àmbit econòmic.
Una de les prioritats municipals és dinamitzar el mercat laboral, i per aquest motiu, dins dels pressupostos de 2018, l'Ajuntament de Cornellà té previst contractar al voltant de 200 persones més amb contractes de nou mesos de forma progressiva, amb una inversió inicial d'1.000.000 euros. Des de la seva posada en marxa l'any 2012, l'Ajuntament ha ofert ocupació a al voltant d'1.500 persones i ha invertit una mica més de 10 milions d'euros. Per a alguns dels plans s'ha comptat amb la col•laboració del SOC i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.


Centre d'Empreses i Vivers d'empreses
L'àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Cornellà, concretament el Centre d'Empreses Baix Llobregat i el Viver d'Empreses, van allotjar l'any passat a un total de 147 empreses, un 8% més que les allotjades al 2016 i donen feina a prop de 300 persones. Respecte al nombre d'empreses de nova creació sota l'assessorament d'aquest Centre, el 2017 van veure la llum un total de 41 projectes després de l'elaboració dels plans de viabilitat i es va assessorar a més de 200 emprenedors.
El Centre actua també com a instrument d'assessorament en diferents nivells i desenvolupa tasques formatives per oferir noves eines sobre estudis de mercat, jurídics, plans de marquèting, de gestió o d'introducció a l'emprenedoria., entre d'altres. Els cursos es fan durant tot l'any i es poden consultar en la web del Centre d'Empreses.

Suport als emprenedors
El Centre d'Empreses Baix Llobregat dóna suport a les empreses de nova creació mitjançant l'oferta d'instal•lacions i serveis comuns que permeten reduir la inversió inicial i les despeses mensuals. Les empreses que hi ha actualment disposen de diverses opcions per a allotjar-s'hi: des del servei de domiciliació i coworking a despatxos, aules, i sis naus d'entre 120 i 315 metres quadrats. El Centre forma part de l'empresa municipal Procornellà i també gestiona el viver del carrer de Joan Fernández.
Durant 2017 el Centre va assessorar a 204 emprenedors, dels que una cinquena part va aconseguir crear la seva empresa. Així mateix, des del Centre d'Empreses es realitzen regularment activitats de formació, tramitació d'ajuts, acolliment al programa Reempresa, etc.
Beneficis fiscal i bonificacions
De cara al 2018 es mantenen tots els beneficis fiscals per afavorir la reactivació econòmica com són exempcions, bonificacions, ajuts i subvencions en diferents impostos, taxes i preus públics. És el cas, per exemple, del projecte Quota zero per a emprenedors.

Acord Social contra la Crisi
Centre d'Empreses Baix Llobregat