Es manté l'alerta de Protecció Civil per pluges i vent

Guàrdia Urbana

Tot i la treva del temporal, es manté l'alerta per pluges i vent. Segons les previsions meteorològiques aquesta tarda hi hauran noves precipitacions, motiu pel qual preocupa el cabdal del riu Llobregat. Per això, es recomana no apropar-se a la riba del riu. Pel que fa el vent, al llarg del dia d'avui anirà a menys.

Així doncs, continua activada a la ciutat la fase d'ALERTA prevista en el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM). Aquesta situació implica:

  • tancament de l'accés als parcs de Can Mercader i del Canal de la Infanta
  • suspensió de les activitats programades a l'aire lliure
  • es recomana prendre les precaucions habituals en situacions de ventades fortes, al web https://interior.gencat.cat/ca/actualitat/VENTCAT

A més, l'Escola Montserrat del barri de Sant Ildefons es manté tancada per precaució, davant d'una incidència a la coberta.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions vinculades a l'INUNCAT a http://interior.gencat.cat/inundacions

Recordeu que podeu seguir l'evolució de l'episodi de pluja i vent als comptes oficials de twitter de Protecció Civil @emergenciescat i @meteocat,  així com també seguir la situació a Cornellà si us descarregueu l'APP Seguretat Ciutadana, o des del compte de twitter @pcivilcornella

  Protecció Civil Catalunya
  Protecció Civil Cornellà
  Meteocat (previsió meteorològica a Catalunya)
  APP Seguretat Ciutadana (Android)
  APP Seguretat Ciutadana (iOS)
     

Alerta a Catalunya

El Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) també es troba en fase d'ALERTA. La situació meteorològica que s'ha iniciat diumenge amb forts vents portarà associats fenòmens de fort onatge i acumulació de precipitació fins dimecres.

L'episodi d'onatge té una afectació general a tota la costa catalana. Es poden registrar onades que poden superar els 5 metres i arribar a 7 metres. Hi haurà notable mar de fons de component nord-est. Aquest episodi es mantindrà mínim fins dimecres.

A partir de la mitjanit de diumenge a dilluns, es poden produir acumulacions de 100mm en 24 hores a les Terres de l'Ebre, Baix Empordà, Gironès, Selva i Pla de l'Estany. Per a dimarts es preveu una generalització de l'acumulació de la pluja amb caràcter extens a tot el litoral i prelitoral, especialment a les comarques de l'extrem nord-est, comarques interiors de Catalunya central i les de l'extrem sud. El dimecres les precipitacions disminuiran d'intensitat al sud, però es mantindran fortes a les comarques del nord. Amb possibles afectacions als cursos fluvials de tot el litoral i prelitoral, sobretot a la conca del Ter i la Muga.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, en tot l'episodi es podran acumular localment més de 200mm. Caldrà estar alerta de les crescudes dels rius i torrents que es puguin produir al llarg de l'episodi, on se sumarà la precipitació amb la fosa de la neu.