L’Ajuntament continua donant suport a la ciutadania i reforçant els seus serveis un mes després de l'anunci d'Alarma

El 14 de març, el Govern Central decretava l'estat d'Alarma i es començava una etapa de confinament i mesures extraordinàries de caràcter general que afectaven a tots els sectors de la societat espanyola i a la ciutadania en general.
Començava una etapa de confinament i readaptació dels serveis públics municipals que l'Ajuntament va començar a activar des del minut 1, emprenen un seguit de mesures amb dues línies principals d'actuació: per una banda garantir la continuïtat dels serveis bàsics municipals tot i les imprescindibles restriccions que hi ha establertes, i per l'altre establir els mitjans per atendre les situacions de persones i famílies amb major vulnerabilitat.


Per atendre de forma transversal tots els sectors i col·lectius socials l'Ajuntament va crear una nova Organització Municipal Excepcional (OME) encarregada d'atendre al màxim les situacions personals i col·lectives de major vulnerabilitat que poden veure agreujada la seva situació per l'alerta sanitària que estem vivim aquests dies i s'aprobava un Pla de Xoc econòmic de 3,6 milions d'euros.


Començava una etapa amb campanyes informatives i de sensibilització a la ciutadania per alertar de la importància de seguir les recomanacions sanitàries i es posava en marxa tota una sèrie de serveis municipals per atendre a la ciutadania aprofitant les noves tecnologies. Així, es reorganitzaven els serveis municipals d'atenció a les persones, principalment als més vulnerables, Guàrdia Urbana i serveis municipals bàsics com el de neteja es reorganitzaven i es donava cobertura a la ciutadania des de diferents àmbits, tots els dies de la setmana.


També es va impulsar  tota una bateria d'activitats culturals, socials, solidàries, esportives i lúdiques amb el suport d'entitats de la ciutat, per oferir un ampli ventall d'opcions a la ciutadania.


Entre les mesures implantades en aquest mes destaquen:

  • Creació d'un Fons de Contingència excepcional dotat amb un milió d'euros. Per fer front a totes les mesures i ajuts que s'estan adoptant per atendre les necessitats bàsiques i prioritàries de les persones més afectades per aquesta crisi, amb l'objectiu de no deixar a cap persona sense assistència o cobertura dels serveis bàsics.
  • 700.000 euros a protegir els llocs de treball d'empreses que li prestaven serveis.
  • 615.000 euros destinats a mesures fiscals per fer front a la crisi del COVID-19
  • Repartiment de més de 1.400 targetes moneder per suplir les beques menjador
  • Atenció a més de 6.000 persones grans de Cornellà
  • Més de 200 persones s'han sumat a la borsa de voluntariat per donar suport a persones vulnerables de la ciutat. 
  • Anul·lació de la zona blava durant el confinament i la zona vermella s'amplia a les 24 hores durant tota la setmana.
  • S'han confeccionat més de 2.000 mascaretes amb la col·laboració d'entitats i persones de la ciutat.
  • Ajornament del cobrament del lloguer d'habitatges, aparcaments i locals de titularitat municipal.
  • L'Oficina Local d'Habitatge assessora sobre les moratòries hipotecàries pels efectes del Covid-19

PÀGINA WEB MUNICIPAL SOBRE LA CRISI DE COVID-19