Els subministraments bàsics estan garantits durant el confinament a les llars més vulnerables

L'Ajuntament de Cornellà ha establert diferents convenis amb les empreses subministradores de llum, gas i aigua per tal de garantir aquests subministraments durant els mesos que duri el confinament per l'estat d'alarma sanitària. Aquests convenis també s'estan donant en d'altres municipis i serveixen per a garantir les condicions de vida més òptimes per a totes les persones, incloent les més vulnerables i les més afectades per aquesta situació, com ara autònoms o pimes.


D'aquesta manera, algunes de les condicions que s'han establert són prohibir el tall de qualsevol dels subministraments durant el confinament, a més d'aplicar un tipus de gravamen de 0€ als usuaris i usuàries de la tarifa social durant els mesos d'abril i maig de 2020. El Bo Social també s'amplia als treballadors i treballadores autònoms que hagin hagut d'aturar la seva activitat o que hagin vist reduïda la seva facturació, tot tenint en compte la renda. També s'amplia el cànon social a tots els trams de la factura i els Bons Socials vigents fins el 15 de setembre es prorrogaran automàticament.


En concret, en la factura de l'aigua, es reduirà un 50% del cànon a tots els usuaris domèstics durant els mesos d'abril i maig i es reduirà un 50% el cànon que paguen les indústries i la resta d'activitats econòmiques (petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms).

Una altra mesura que s'ha decretat per a facilitar l'economia de pimes i els autònoms és la possibilitat de reduir la potència elèctrica contractada amb tràmits reduïts i sense costos d'accés.
Recordem que des de l'Oficina d'Eficiència Energètica, ubicada al Parc de Can Mercader, es trameten habitualment assessoraments, ajuts per al pagament de subministres bàsics i auditories energètiques a llars afectades per la pobresa energètica.

INFORMACIÓ SOBRE EL BONO SOCIAL