Reforç dels equips d'educadors cívics per informar sobre mesures de protecció contra la Covid-19

Catorze educadors formats pel departament de Salut municipal recorren diàriament, de dilluns a divendres, tots els barris de Cornellà per informar la població de la necessitat de seguir prenent mesures de seguretat preventives contra el contagi de la Covid-19: l'ús obligatori de mascaretes a l'espai públic, mantenir distància física de seguretat, etc.

Cinc d'aquestes persones constitueixen un dispositiu de reforç de l'equip habitual d'educació cívica, i complementen les tasques divulgatives en aquest mateix sentit que realitzen els agents de la Guàrdia Urbana de Cornellà, que també els ha donat assessorament. Els educadors reparteixen, a més, una octaveta informativa elaborada per l'Ajuntament de Cornellà amb les indicacions de seguretat.

D'aquesta manera, ara, al matí (de 9 a 13 hores) recorren la ciutat tres equips de dues persones, mentre que a la tarda, de 18 a 22 hores, són quatre equips. Els recorreguts inclouen zones prioritàries per la quantitat de persones que s'hi poden trobar, places específiques, els mercats ambulants, etc.

A més d'aquests equips, també que hi ha 5 inspectors que passen pels comerços i serveis de restauració per assegurar que no s'hi produeixen concentracions excessives de persones, que es mantenen els aforaments dels locals, etc., també com a mesura de seguretat complementària davant l'actual situació de risc de contagis de la Covid-19.