Celebra la castanyada amb prudència i respectant les normes de seguretat

Dissabte, 31 d’octubre és la Castanyada. Una festa tradicional que se celebra a Catalunya  des de fa segles. Aquest any per la pandèmia de la COVID-19, és necessari tenir seny, mantenir les mesures de seguretat habituals i complir amb les restriccions que la Generalitat ha decretat i que han entrat en vigor el 30 d’octubre, que restringueix la mobilitat fora del municipi durant el cap de setmana i la mobilitat nocturna, entre altres coses.

Durant la Castanyada, la vigília de Tots Sants, és tradicional a Catalunya menjar panellets, moniatos i, òbviament, les castanyes. Malgrat les restriccions, es pot continuar celebrant en família, tot i tenint en compte que no es poden reunir més de 6 persones que no siguin convivents, i que tampoc no ho podem fer a partir de les 22h.

Moltes persones també celebren en aquesta data “Halloween”, una festa d’origen celta molt popular als països anglosaxons. S'explica que durant aquesta nit, coincidint amb el canvi d’any cèltic, els esperits dels difunts caminaven entre els vius per a retrobar-se amb els seus familiars.

 

Recomanacions Castanyada 2020
Recordeu: celebrem la Castanyada amb seguretat!

 

Consells d'autoprotecció per celebrar la Castanyada