Desallotjats deu pisos en els últims mesos que havien estat ocupats il·legalment

La Guàrdia Urbana, amb la col·laboració de diferents agents socials de la ciutat i amb la participació de les comunitats de veïns de Cornellà, ha incrementat els controls policials per evitar l'ocupació il·legal d'habitatges per part de grups organitzats. Es tracta de màfies que s'instal·len a pisos buits, de vegades mitjançant l'ús de la força, per rellogar-los i obtenir un benefici econòmic. Segons dades de la Guàrdia Urbana, en els darrers mesos s'han produït 16 intents d'ocupació, dels quals deu no s'han arribat a consumar, i sis han estat avortats.

Durant aquest mateix període de temps, hi ha hagut deu desallotjaments de pisos i dos de naus industrials. La Guàrdia Urbana, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, s'ha encarregat de l'operativa de desocupació de tres d'aquests habitatges i la policia catalana en solitari, de tres més. A més, la Guàrdia Urbana i el Cos Nacional de Policia, després de realitzar investigacions conjuntes, han desallotjat, per ordre judicial, tres pisos més on havia plantacions de marihuana i han detingut els seus ocupants. La policia local també ha dut a terme 88 intervencions més relacionades amb ocupacions il·legals, la majoria, per queixes veïnals.

 

CAMPANYA DE PREVENCIÓ
L'objectiu comú és acabar amb aquestes ocupacions il·legals de pisos a la ciutat i per això, a més de  els dispositius policials, l'Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa una campanya informativa entre les comunitats de veïns per fomentar la col·laboració ciutadana. En cas de detectar moviments o sorolls sospitosos, es demana que es posin en contacte amb la Guàrdia Urbana. El contacte amb la Guàrdia Urbana, ja sigui a través de el telèfon o de l'app de Seguretat Ciutadana, es realitzarà sempre de manera confidencial i, preferentment, mitjançant la Unitat de Convivència.

Guàrdia Urbana de Cornellà
 c. Rubió i Ors, 65
   93 377 14 15 | 93 377 16 90