El Castell de Cornellà acull l'exposició "Feminista havies de ser"

“Feminista havies de ser” reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho.

Divendres 15 de gener es presenta al Castell de Cornellà l’exposició “Feminista havies de ser”, que reivindica, d’una manera diferent i creativa, el feminisme. Serà al Castell del 15 de gener al 14 de març i es podrà visitar de de dilluns a dijous de 17.00 a 20.00 h, divendres de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h, i els diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h.

El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat, i porta a la invisibilització de les dones per a  situar-les en un segon terme en molts àmbits. De fet, el masclisme està tan arrelat socialment que sovint passa desapercebut. Ha passat a formar part de la nostra cultura. Els infants del segle XXI no creixen lliures d’estereotips de gènere.  Els jocs en la infància esdevenen un gran vehicle de socialització en una societat patriarcal. L’urbanisme i l’espai públic també es converteixen en un lloc per a observar la diferència i la desigualtat. La violència contra les dones evidencia uns fonaments estructurals que han de caure per a poder avançar. En definitiva, una mirada al món que ens envolta ens descobreix que les reivindicacions són justes i absolutament necessàries.

La comissària és la periodista i comunicadora Natza Farré, que proposa un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la necessitat del feminisme com a moviment d’alliberament de les dones per a transformar la societat i assolir la igualtat entre els gèneres. L’exposició ha passat recentment pel Palau Robert de Barcelona, on va registrar més de 70.000 visites, i ha estat organitzada per la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat.

Les restriccions provocades per la Covid-19 no permeten fer un acte inaugural com seria habitual. El 14 de març hi ha prevista una activitat complementària durant la clausura, si les circumstàncies ho permeten. Consistirà en l'obra teatral "Totes les Dones", a càrrec de la companyia MicroCornellàTeatre, de la qual se'n faran dos passis, a les 11.30 i a les 12.30 hores. 

Descarrega el llibret informatiu