Encara ets a temps per demanar els ajuts especials COVID-19 de l'Ajuntament de Cornellà al teixit econòmic local

L'Ajuntament de Cornellà destinarà a aquests ajuts 240.000 euros.
Encara ets a temps per demanar els ajuts especials COVID-19 de l'Ajuntament de Cornellà al teixit econòmic local
Una línia de subvencions s'adreça a perruqueries i centres d'estètica.

 Fins al 24 de novembre és obert el termini per demanar una de les subvencions que l'Ajuntament de Cornellà adreça al teixit econòmic local afectat per la pandèmia de la COVID-19, un cop han estat publicades les Bases al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona del 9 de novembre.

Es tracta de dues línies de subvencions, per una banda, ajudes destinades al comerç local, persones treballadores autònomes i microempreses de la ciutat de Cornellà que van haver de cessar la seva activitat per causa del Reial Decret 463/2020 de 14 de març, que va declarar l’estat l’alarma. I per altra, suport econòmic per als titulars d’activitats de restauració i de centres d’estètica i bellesa obligats al tancament en base a la resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre.

Com realitzar la sol·licitud

Les sol·licituds es podran presentar mitjançant la Seu Electrònica de l’Ajuntament o el Registre General de l'Ajuntament entre el 10 i el 24 de novembre de 2020 (ambdós inclosos). Consulteu les Bases/fitxes per a més detalls sobre requisits i documentació necessària.

Característiques dels ajuts

L'Ajuntament de Cornellà destinarà a aquests ajuts un total de 240.000 euros, dels fons propis municipals. Pel que respecta al comerç local, professionals autònoms i microempreses, es concedirà un ajut d’un màxim del 30% de la totalitat de les despeses subvencionables, fins a un límit de 500 euros, i que estan detallades a les Bases/fitxes.

D’altra banda, pel que fa al sector de la restauració i centres d’estètica i bellesa la subvenció municipal serà directa, amb un import de 500 euros.

Amb les noves subvencions, l’Ajuntament ja haurà destinat un total de 540.000 euros al comerç de proximitat de la ciutat durant el 2020, ja que al setembre es van destinar 300.000€ a les targetes-moneder per incentivar el consum en el teixit local.