Noves mesures i restriccions a partir del 8 de febrer amb motiu de la Covid-19

El confinament passa a ser comarcal i s'amplia l'horari de l'hostaleria.

El Procicat ha decidit prorrogar les mesures restrictives de diverses activitats i de la mobilitat per contenir la pandèmia de la Covid-19 vigents a tot Catalunya dues setmanes més, des del 8 fins al 22 de febrer.

Ara bé, el govern català ha decidit alleujar algunes d'aquestes mesures. Principalment, el confinament obligatori passa a ser comarcal per a qualsevol persona que no desenvolupi una activitat essencial; s'amplia una hora l'horari dels bars i restaurants, tant a la franja d'esmorzar com de dinar (de 7.30 a 10.30 h i de 13 a 16.30 h); i en el sector esportiu, a partir del dilluns 8 els gimnasos poden tornar a l'activitat amb una aforament limitat al 30% a l'interior, i les  activitats de grup estaran limitades a sis persones. Finalment, també poden tornar a obrir les llibreries el cap de setmana, o si tenen més de 400 m2.

Les mesures actuals han permès frenar l'escalada de contagis, però la capacitat dels hospitals encara es troba al límit. Com fins ara, si les dades empitjoren, la Generalitat deixa la porta oberta a tornar a endurir les restriccions.

Podeu consultar l'evolució de les dades epidemiològiques a través d'aquest enllaç del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Dades COVID (àrea Metropolitana Sud)

 

Aquestes són algunes de les indicacions més destacades recollides al decret:

 • Activitats socials. Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible  i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.
 • Mobilitat. Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.  La mobilitat laboral només és permet quan no es pot teletreballar. Comarca: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l’àmbit escolar sense pernoctació.
 • Confinament nocturn. No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.
 • Empreses. S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables. 
 • Hostaleria. Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili. Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 h a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
 • Activitats culturals. Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament. Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.
 • Comerç i centres comercials. 30% de l’aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials. Suspensió de l’obertura de centres i recintes comercials i d’establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat i llibreries.
 • Esport. Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure obertes amb un aforament màxim del 50%, control d’accés i un màxim de 6 persones. Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%, limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Represa de les competicions que donen accés a categories estatals.
 • Activitats recreatives. Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%. Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.
 • Universitats i escoles. Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs. Batxillerat i cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats: reducció de l’activitat presencial. ESO, primària i infantil: presencialitat plena.
 • Activitats extraescolars: Obertes les activitats extraescolars i esportives que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives. Suspeses les activitats de lleure infantil i juvenil, l'esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l'horari lectiu habitual dins o fora del centre educatiu amb un propòsit educatiu o formatiu.
 • Actes religiosos i cerimònies civils. 30% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima.

 

Certificat autoresponsable de desplaçament

Protecció Civil demana que els ciutadans omplin un certificat d’autoresponsabilitat en el cas que vulguin realitzar un desplaçament de força major o algunes de les excepcions de mobilitat previstes. Entre les causes de força major hi ha el desplaçament per anar a la feina, per motius mèdics o per cuidar una persona dependent, entre d’altres.

Certificat autoresponsable de desplaçament

 

RESOLUCIÓ SLT/275/2021, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Més informació al web del departament de Salut