Parcs de Cornellà dins de la Xarxa de Refugis Climàtics

Parcs de Cornellà dins de la Xarxa de Refugis Climàtics
Parc de Can Mercader

Els parcs de Can Mercader, de Rosa Sensat i de Canal de la Infanta senyalitzaran com a Refugis Climàtics els espais més ben preparats per oferir temperatures agradables durant els mesos de més calor. Cornellà s'incorpora així a una prova pilot de la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics que impulsa l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Un refugi climàtic és un espai interior o exterior accessible que durant els episodis climàtics extrems proporciona confort tèrmic a la població (especialment a la vulnerable), descans i seguretat. En aquesta primera prova pilot participen, junt amb Cornellà, participen els Ajuntaments de Viladecans, Montcada i Reixac, Badia del Vallès, Castelldefels, Sant Boi de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat. 

En el cas de Cornellà, els espais triats com a refugis climàtics són els tres parcs mencionats: de Can Mercader, de Rosa Sensat i del Canal de la Infanta. Per a la tria, s’ha tingut en compte la presència destacada d’arbres i altra vegetació, accés a fonts i punts d’aigua, elements que generen ombres com tendals i pèrgoles. Aquests factors esmorteeixen les temperatures i generen espais frescos.

Aquesta iniciativa s’acomoda dins del projecte Cornellà Natura, concretament en el desplegament de mesures per a l’adaptació al canvi climàtic. Un dels efectes d’aquest fenòmen a la nostra ciutat és l’increment de la temperatura degut a l’efecte illa de calor, pel que l’increment i millora de la vegetació als parcs i carrers del municipi és fonamental per combatre l’increment de temperatures previst.

 

Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics (AMB)

Més informació al web de l'AMB

 

Consells de prevenció per evitar els cops de calor durant l'estiu

» Eviteu el sol directe i sortir a les hores de més calor.
» Porteu gorres o barrets i roba lleugera.
» Cal hidratar-se amb més freqüència.
» Reduïu les activitats físiques a l’aire lliure durant les hores de més calor.
» Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol.
» Obriu finestres a la nit per refrescar la casa.
» Refresqueu-vos sovint amb dutxes o amb aparells de climatització.