Tall de la línia L5 de metro per obres, del 25 de juny a l'1 de setembre

La línia blava de metro (L5) estarà inoperativa entre les estacions de Cornellà Centre i Collblanc del 25 de juny a l'1 de setembre de 2024, per obres de renovació integral de la via.

TMB habilita com a alternativa un servei d'autobusos llançadora amb parades a prop de les estacions de metro anul·lades. Al llarg del seu recorregut s'aturarà a Cornellà Centre, Gavarra, Sant Ildefons, Can Boixeres, Rambla Just Oliveres, Can Serra, Pubilla Cases, Ernest Lluch i Collblanc. Per anar a Can Vidalet, caldrà canviar a un autobús diferent a Can Serra.  El prestaran 26 autobusos articulats i 3 vehicles estàndard, que circularan amb una freqüència de 3-4 minuts en hora punta.

Altres alternatives seran utilitzar el TRAM fins a Ernest Lluch, o bé Rodalies des de Cornellà fins a Sants-Estació o L'Hospitalet (que té connexió amb la L1 de metro), o també FGC, segons quina sigui la destinació del viatge de cada passatger.

 

Informació actualitzada de TMB sobre les obres:

  Avís tall L5 estiu 2024

  @TMBinfo

 

Parades dels autobusos llançadora a Cornellà:

SENTIT COLLBLANC

  • CORNELLÀ CENTRE: parada 9503, situada a la carretera d’Esplugues, a la sortida del túnel en sentit Esplugues
  • GAVARRA: parada 0642, plaça de Catalunya / c. Miranda
  • SANT ILDEFONS: parada 1198, av. Sant Ildefons / c. Joan Arús

SENTIT CORNELLÀ CENTRE

  • SANT ILDEFONS: parada 1655, Av. Sant Ildefons / c. Joan Arús
  • GAVARRA: parada 353, plaça de Catalunya / c. Mossèn Andreu
  • CORNELLÀ CENTRE: parada 8479, ctra. d’Esplugues, a la baixada d'entrada al túnel en sentit Sant Boi

 

 

Més informació:

Aquestes obres són realitzades per Metro, amb una inversió de 16 milions d’euros, i permetran renovar totalment un tram de via que ha arribat a la fi de la seva vida útil, millorar la fiabilitat del servei i el confort i resoldre els problemes de vibracions en alguns punts d'aquest tram. De dilluns a divendres, la mitjana de validacions durant el juliol al tram de Cornellà a Collblanc és de 62.000 usuaris. 

Des de mitjans de juny TMB informarà del tall i dels recorreguts alternatius per diferents mitjans: senyalització estàtica, fulletons informatius, per megafonia i a les pantalles informatives de totes les estacions, a l'aplicació de planificació de viatge, i a través de les xarxes socials. També hi haurà personal informant als accessos de les estacions afectades.

 

  tmb.cat/millores-metro