La cultura i els seus beneficis

El sector cultural és un dels que més ha patit les conseqüències de la pandèmia. La suspensió i tancament de sales i posteriorment la limitació d'aforaments ha posat en números vermells a moltes persones que viuen d'això. Persones que treballen per generar coneixement, per enriquir-nos personalment i per omplir el nostre oci d'estones gratificants i satisfactòries. Per això, a Cornellà durant tot aquest temps de pandèmia, i tal com ja havien fet en altres crisis econòmiques, no hem deixat de programar cultura i activitats formatives per a la ciutadania i hem apostat per una cultura segura i responsable.
Necessitem la música, la lectura, el teatre, la dansa, la pintura i altres arts per realitzar-nos personalment, per créixer, per reflexionar, per interpretar el món que ens envolta i per gaudir i establir connexions i valors que ens acompanyaran tota la vida.
Per això la nostra finestra cultural l'obrim des de la proximitat de la ciutat, apropant-la a tothom per fer-la més accessible, perquè tothom pugui gaudir-ne sense la necessitat de sortir de la ciutat, afavorint el progrés i la cohesió social.
D'aquesta manera, amb el nou any engeguem les noves programacions del Cornellà Escènica, les activitats de les biblioteques, les de patrimoni, les accions formatives i culturals als centres cívics, al Centre de la Dona o al centre de joves CRAJ, i a les diferents sales expositives de la ciutat.
La cultura, com deia García Márquez, és 'l'aprofitament social del coneixement', aprofitem-nos del que la ciutat ens ofereix, des del respecte a la normativa vigent. Perquè la cultura és segura i beneficiosa 100%, potser també amb efectes terapèutics en aquests temps convulsos.