Mirades i testimonis

Tanquem una setmana més que atípica pels festius intersetmanals. L’obertura de molts comerços fa que l’efecte sobre el que seria la normalitat no sigui tan accentuat, i ha acabat estant incorporada d’alguna manera als primers compassos de les festes de Nadal. Per això no hi deixa d’haver activitats durant aquests dies, especialment familiars, com per exemple, al Museu Palau Mercader, aquest diumenge, o una cita amb el teatre familiar de la programació Cornellà Escènica, entre altres coses.

Acaba també l’exposició que hem dedicat a la història de Sant Ildefons. Si no l’heu vist encara, teniu fins diumenge per submergir-vos en aquesta panoràmica de l’origen, la construcció i la conformació del paisatge humà del barri, des del 1960. Hi ha molta documentació gràfica que resulta evocadora en tots els que hem viscut al barri: els autobusos articulats, la terra que dominava els interblocs... Però també detalls colpidors, especialment a través dels testimonis orals que ens detallen les vivències personals –algunes dures, algunes representatives de la construcció d’un esforç col·lectiu de superació– d’aquesta història compartida.

Podeu aprofitar per fer-hi aquesta darrera visita, aquesta darrera reflexió, a l’igual que amb l’exposició complementària que hi ha just al costat, un recull de fotografies de Luisa Silva que demostra respecte i afecte a moltes persones de diversa procedència, i precisament a través de les seves mirades.