Educació

Les escoles bressol municipals

Les escoles bressol municipals són serveis educatius per a la primera infància que depenen del departament d'Educació de l'Ajuntament de Cornellà.

Escola Mag MaginetL'educació infantil de 0 a 3 anys

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat posa a disposició de les famílies de la ciutat vuit escoles bressol municipals, per acollir i educar els seus fills i filles entre els 0 i els 3 anys, abans de l'escolarització obligatòria als centres d'educació infantil i primària. Aquest serveis s'adrecen, preferentment a les famílies treballadores de la ciutat, i depenen del departament d'Educació de l'Ajuntament.

Amb aquests serveis, l'Ajuntament dona als seus ciutadans i ciutadanes més petits l'oportunitat de rebre una educació rica i estimulant que els ajudi en el seu desenvolupament integral, en un ambient adequat a les seves necessitats i en contacte amb altres nens i nenes, comptant en tot moment amb la col·laboració i participació de la família.

 
 

 


Escola Bressol Cel Blau

Les vuit escoles bressol municipals

 

EBM Arc de Sant Martí barri d'Almeda
EBM Cel Blau barri de Fontsanta-Fatjó
EBM Edelweis barri de Riera
EBM La Baldufa barri de Sant Ildefons
EBM La Trepa barri Centre
EBM Linda Vista barri de la Gavarra
EBM La Rosa dels Vents barri del Pedró
EBM Mag Maginet  barri de Sant Ildefons

 

Consulta les adreces i telèfons de contacte de cada centre:

Directori d'equipaments municipals

 


Jornades de Portes Obertes

Les escoles bressol municipals de Cornellà realitzen cada any jornades de portes obertes per donar a conèixer el seu projecte i les seves instal·lacions a totes les famílies interessades de cara al procés de preinscripció per al nou curs. Per organitzar les visites de forma adequada, cal demanar cita prèvia per poder-hi assistir. 

Consulteu les dates de portes obertes previstes


NOU Oferta de places públiques per al curs 2023-2024

Llistat de reserves i places vacants


Com fer la preinscripció i matrícula?

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA

Preinscripció

El termini per fer els tràmits de preinscripció de les escoles bressol municipals (EBM) s'obre habitualment el mes de maig per al curs que començarà el setembre següent.

Període de presentació de sol·licituds de preinscripció per al curs 2023-2024: del 3 al 15 de maig de 2023, ambdós inclosos:

- ONLINE (del 3 al 10 de maig):

A través de la Seu Electrònica mitjançant el tràmit "Preinscripció Escoles d'Educació Infantil 0-3 anys"(https://tramits.cornella.cat/Fitxa.aspx?codiTramit=31001)

A més de la documentació, s'haurà d'assenyalar l'ordre de preferència de les escoles. Es recomana assenyalar totes les escoles per tal de tenir més opcions d'obtenir plaça. Si no s'assenyalen totes, i no s'obté plaça en les indicades, s'entendrà que es RENUNCIA a la plaça.

Si opteu per la presentació online i teniu algun dubte, podeu consultar el servei d’ajuda OAC360º mitjançant el telèfon 935 955 093, de dilluns a divendres de 8 a 20 hores, o mitjançant l’adreça electrònica oac360@aj-cornella.cat

- PRESENCIAL (del 8 al 15 de maig)

Horari: Del 8 al 15 de maig, de  09 a 14 h | Els dies 9 i 11 de maig, l'horari serà de 09 a 14 h i de 16 a 18 h.

Lloc: Parc de  Can Mercader. Ctra. Hospitalet, s/n.

! Cal demanar CITA PREVIA. Ho podeu fer a través del tràmit: Cita prèvia (ubintia.com)

Les famílies dels infants hauran de formalitzar la preinscripció amb l'imprès de sol·licitud emplenat, juntament amb la documentació requerida.

A més de la documentació, s'haurà d'assenyalar l'ordre de preferència de les escoles. Es recomana assenyalar totes les escoles per tal de tenir més opcions d'obtenir plaça. Si no s'assenyalen totes, i no s'obté plaça en les indicades, s'entendrà que es RENUNCIA a la plaça.

La normativa i els impresos de preinscripció estaran penjats al tràmit de la pagina web de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, abans del dia 4 d’abril de 2023.

També es poden recollir els impresos de preinscripcions a l'Ajuntament i al Departament d'Educació (parc de Can Mercader ), en l'horari de 08 a 14 h.

CALENDARI:

  • PUBLICACIÓ  DE LES LLISTES BAREMADES DE SOL·LICITUDS: 29/05/2023


Matrícula

Període de presentació de sol·licituds de matriculació per al curs 2023-2024: del 19 al 23 de juny de 2023, ambdós inclosos.

- ONLINE

Les famílies que optin per fer la matriculació online hauran de seguir el mateix procediment que per a la preinscripció online. Quan s'obri el període de matriculació tornarà a estar operatiu el tràmit específic “Preinscripció Escoles d'Educació Infantil 0-3 anys” a través de la Seu Electrònica:  https://tramits.cornella.cat/Fitxa.aspx?codiTramit=31001

Les famílies hauran de lliurar la documentació requerida com a màxim el dia 21 de juny. Si en el moment de fer la matrícula el dept. d’Educació no ha rebut la documentació s’entendrà que RENUNCIEN a la plaça.

- PRESENCIAL

Les famílies dels infants que optin per la matrícula presencial hauran de formalitzar la matrícula, amb l’imprès emplenat, juntament amb la documentació requerida, ja que en el cas de no fer-ho s’entendrà que RENUNCIEN a la plaça.

Tota la documentació i els impresos per realitzar la matrícula estaran penjats al web de l'Ajuntament de Cornellà a través del tràmit especificat.

! Cal demanar CITA PREVIA a través de la pàgina: https://citaprevia.cornella.cat

MOLT IMPORTANT:

En el moment de fer la matrícula es quan s’assigna l’escola a l’alumne. Es tindrà en compte en primer lloc l’ordre en el sorteig, i en segon lloc, l’ordre de preferència de les escoles que vàreu indicar en el moment de fer la preinscripció.

Si NO indiqueu totes les escoles entendrem que només esteu interessats en les que heu assenyalat i que si no obteniu lloc en aquestes RENUNCIEU a la plaça

* Recordeu que també podeu demanar, en el cas que us correspongui, la tarifació social d'aquest servei. 

Acord de la JGL (inclou calendari i criteris de prioritat per al curs 2023-2024)