Joves

Crear una entitat

20130901_Activitats CRAJ 10.jpgLes entitats o associacions són persones jurídiques privades constituïdes per tres o més persones que s’uneixen de manera voluntària, lliure i solidària, per aconseguir, sense afany de lucre, una finalitat comuna d’interès general o particular i es comprometen a posar en comú llurs coneixements, activitats o recursos econòmics amb caràcter temporal o indefinit.

La Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques porta el registre de les associacions de règim general. En queden excloses les associacions polítiques, religioses, esportives de competició oficial i professionals que regulen drets laborals, perquè tenen registres específics.

Crear una associació juvenil és molt fàcil. A continuació trobaràs tota la informació relacionada amb el procés de creació d’una entitat: condicions per a sol·licitar-ho, com fer la sol·licitud i models d’acta fundacional i d’estatuts.


061029=Ajuntament 04.JPG

On fer els tràmits?

Els tràmits es poden fer telemàticament des d'aquest enllaç o presencialment a: 

Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)
Ajuntament de Cornellà
Plaça de l’Església s/núm.

 

Si tens dubtes, al CRAJ et podem orientar sobre el procés i els passos que cal seguir!

En aquest enllaç podràs trobar informació d’interès per crear una entitat juvenil:
https://es.padlet.com/craj/Associacionisme

 


Normativa 

A partir de l’1 de gener de 2015 va entrar en vigor la Reforma Fiscal amb importants repercussions per a les entitats sense finalitat lucrativa.

Tot i que fins ara, la majoria d’entitats no lucratives es podien acollir al supòsit de no obligació de presentació de la declaració, a partir d’aquesta reforma TOTES les entitats estan obligades a presentar l’Impost de Societats, sigui quin sigui el seu volum d’ingressos (encara que fruit de la declaració no hagin de tributar o fins i tot si estan inactives).

La no presentació d’aquest impost representa una infracció greu i pot suposar la impossibilitat d’accedir a futures convocatòries de subvencions.


Subvencions

Com a entitat o associació juvenil podeu demanar subvencions a:

Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cornellà

Per a demanar la subvenció, que acostuma a ser a inicis d’any, la vostra entitat ha d’estar inscrita al registre d’entitats de l’Ajuntament de Cornellà.

Consulta les bases de subvencions de l'Ajuntament de Cornellà

Diputació de Barcelona

Poden demanar aquesta subvenció les entitats privades sense afany de lucre inscrites al registre públic corresponent amb seu social o delegació a la província de Barcelona.

Consulta la web de la Diputació de Barcelona

Generalitat de Catalunya

Al Departament de Benestar i Família de la Generalitat, mitjançant la Direcció General de Joventut.

Per demanar-la, la vostra entitat ha d’estar inscrita a la base de dades del Cens de la Secretaria de Joventut. El període per a demanar les subvencions no està establert, sinó que pot variar cada any.

Consulta la web de la Direcció General de Joventut


Entitats i associacions juvenils de Cornellà

Consulta quines hi ha al cercador d'entitats.