Joves

Còmics

Concurs de Còmics i Mostra del Còmic de Cornellà


20181109_Premis Concurs Comics-2559.jpgEl Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà" és una aposta cultural adreçada als i les joves d’entre 12 i 30 anys, que neix el 1985 amb l’objectiu de fomentar la creació artística. Cada any es convoca el concurs, que culmina amb la Mostra del Còmic, on es lliuren els premis als guanyadors. Amb el pas dels anys, el projecte s’ha consolidat i ja és una cita imprescindible de l’agenda cultural del municipi.

El mes de març es presenten les bases del concurs de cada edició, i fins al juny es poden presentar les obres. El mes de juliol es reuneix el jurat i al novembre, en el marc de la Mostra del Còmic es lliuren els premis.

Més informació a Instagram: @cornellacomic

iconfinder-pdf.pngBases del 40è Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà" 2024

iconfinder-pdf.pngVotació del Premi Ivà 2024


Història del Concurs de Còmics

Durant l’any 1985, des de l'Ajuntament de Cornellà es va gestar el primer Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, com a iniciativa per promoure la participació del jovent, i una manera per canalitzar les seves inquietuds artístiques en un moment d'efervescència cultural.

Història del Concurs de Còmics


20181109_Premis Concurs Comics-2430.jpgPremi Ivà

El Premi Ivà al millor historietista professional es va establir l’any 1994; després de la mort sobtada del Ramon Tosas ‘Ivà’, al juliol de 1993. Després de la seva desaparició es van iniciar converses amb dos amics seus i dibuixants de Ediciones El Jueves, José Ginés ‘Gin’ i Miguel Ángel García ‘Maikel’ per buscar una forma de retre-li homenatge, i finalment es va acordar crear i establir aquest premi amb el suport de la dona de l’Ivà, la Glòria Sánchez.

El Premi Ivà està representat per un dels personatges més famosos del dibuixant, el Makinavaja, que va apropar al públic la vida urbana de forma grollera pero bromista.

Aquest premi, organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, amb la col·laboració d'Edicions “El Jueves” (i amb la col·laboració d’Edicions “La Cúpula” durant les primeres edicions), s’atorga mitjançant votació popular, a partir d’una proposta d’autors reconeguts feta pels membres del jurat del concurs de còmics.

Llistat de guardonats


Publicacions Comics a Cornellà

 

Obres premiades

Cada any les obres premiades al Concurs s'exposen al Castell de Cornellà en el marc de la Mostra del Còmic. També s'editen en una publicació gratuïta.

Recull de publicacions Còmics a Cornellà

 

 


20181109_Premis Concurs Comics-2667.jpgMostra del Còmic de Cornellà

Un mes sencer que Cornellà dedica al món del còmic, amb una programació diversa i adaptada a tots els públics, amb exposicions, xerrades, tallers, presentacions de novetats editorials... i per suposat la cerimònia del lliurament de premis del Concurs de Còmics. Se celebra sempre al voltant del mes de novembre.

39a Mostra del Còmic de Cornellà (novembre 2023)

Consulta a l'agenda les activitats de la Mostra del Còmic

ATENCIÓ  Hi ha alguns canvis de dates/hores respecte la versió en paper de la Mostra del Còmic. Aquesta és la informació correcta: 

  • Divendres 10 de novembre, a les 18 h. Sessió de signatures de Míriam Bonastre Tur. Pati Blau (Carrer Verge del Pilar, 24)
  • Dilluns 20 de novembre, a les 18 h. Taller de fanzines per a joves. Biblioteca Sant Ildefons (Plaça Carles Navales, s/n)
  • Divendres 24 de novembre, a les 18 h. Taller de còmic Manga per a joves. Biblioteca Teresa Pàmies (Passeig dels Ferrocarrils Catalans, 187).

 


Cessió d’exposicions

Còmics Cornellà ha produït algunes exposicions durant els darrers anys que estan a disposició d’altres entitats, festivals, mostres i espais expositius en règim de cessió i de forma gratuïta.

Contacteu amb el departament de Joventut si voleu disposar d'alguna d'elles.

  • Marika Vila, veu de dona trencant estereotips
  • Ardalén de Miguelanxo Prado
  • Ot el Bruixot, de Picanyol
  • Macbeth, de Polls i Sempere
  • 50 anys de Mafalda
  • Cornellà de Llobregat, Anys de democràcia

Documentació i més informació de les exposicions